Jurnalistul Adelin Petrişor, la un eveniment de educare prin informare, la Timişoara

Adelin Petrişor, unul dintre cei mai reprezentativi jurnalişti de război din România, va participa, la Timişoara, la un eveniment de educare prin informare.

 

Dezbaterea Manipularea, flagelul societății digitale. Cum te poți apăra?, organizatp în cadrul programului Timişoara-Capitala Tineretului din România, va avea loc în 28 ianuarie, la Incuboxx. Scopul principal al acestui eveniment este de a le trasa tinerilor direcții de informare corectă și mecanisme prin care pot distinge informațiile reale de cele false.

Invitați speciali vor fi jurnalistul Adelin Petrișor și Marcel Tolcea, profesor la Facultatea de Jurnalism a Univesității de Vest din Timișoara, jurnalist și scriitor, anunţă organizatorul dezbaterii, PoliticALL.

Evenimentul debutează la ora 13.30, cu workshop-uri de educare prin informare, susținute de membrii echipei PoliticALL-proiect jurnalistic online, ce își propune să contribuie, prin materiale obiective, la înțelegerea actualității internaționale. În cadrul acestor workshop-uri, participanții vor afla cum pot contracara informațiile false transmise în spațiul public prin tehnici de manipulare. De asemenea, vor fi prezentate exemple concrete de informații care au denaturat realitatea, precum și efectele lor.

De la ora 17, Marcel Tolcea şi Adelin Petrişor vor prezenta principalele reguli de verificare a informațiilor, dar și care sunt pașii de străbătut de la o informație la un material de presă.

Cu o experiență de peste 20 de ani în mass-media, Adelin Petrişor a fost prezent în zone de conflict din toată lumea, de unde a transmis și a realizat știri și interviuri cu personalități remarcabile ale politicii internaționale. Pentru corespondențele de război remarcabile, reportaje și documentare realizate, el a fost de şase ori premiat de Asociația Profesioniștilor de Televiziune.

Evenimentul din 28 ianuarie este primul dintr-o serie de patru, ce se vor desfășura până în luna aprilie, până la sfârșitul programului Timișoara-Capitala Tineretului din România. Seminariile vor fi susținute de reprezentanții PoliticALL, însă în fiecare ediție vor fi invitați jurnaliști care au reușit să producă schimbare pozitivă în societatea din România prin știri, reportaje sau anchete.

Print Friendly, PDF & Email