Jurnaliştii timișoreni cer Consiliului Local acordarea titlului de Cetățean de Onoare pentru ziariştii Oscar Berger și Bogdan Herzog

Oscar BergerAstăzi, la Primăria Timișoara a fost depusă oficial o adresă din partea jurnaliștilor timișoreni, prin care Consiliului Local i se solicită să acorde, post-mortem, titlul de Cetățean de Onoare pentru doi oameni de presă emblematici ai orașului nostru, trecuți anul trecut în eternitate: Oscar Berger și Bogdan Herzog.

 

Pentru onorarea celor doi gazetari au fost adunate peste 150 de semnături, acoperind întreaga paletă a presei timișorene, de la publicații tipărite și on-line, la radio și TV.

 „Anul  2013 a fost un an trist pentru mass-media din Timișoara. Trist deoarece doi dintre jurnaliștii importanți ai Timișoarei, doi oameni care și-au pus amprenta atât asupra felului în care s-a făcut presă în orașul nostru cât și a vieții cetății, ne-au părăsit. Este vorba de Oscar Berger și Bogdan Herzog.

Oscar Berger a fost regizor, ziarist, reprezentant de frunte al societății civile, omul care a ținut în viață ziarul «Timișoara», timp de mai bine de 18 ani – perioadă în care, în acea redacție, s-a format majoritatea reprezentanților presei scrise  care activează și astăzi în Timișoara. Spirit boem, Oscar Berger și-a dedicat întreaga sa viață Timișoarei și promovării principiilor statului de drept, fără a solicita vreo recompensă. A primit una singură (dacă facem abstracție de numeroasele premii pentru filmele pe care le-a realizat): Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate.

Bogdan Herzog era unul dintre personajele inconfundabile în peisajul mass-media din Timişoara. Vocea şi viaţa lui s-au confundat, practic, cu televiziunea şi cu radioul public din Timişoara, unde a fost corespondent pentru postul central, redactor, realizator, şef de producţie TV. A fost unul dintre principalii artizani ai reînfiinţării radioului timişorean după Revoluţia din 1989, unde a fost redactor şef şi a conceput prima schemă de program. În ciuda bolii care l-a măcinat de mai mulţi ani, a fost una dintre prezenţele active în viața societății până în ultima zi.

Cei doi au fost exemple de viață și modele pentru cei care le-au fost alături și nu numai, pecarea lor lăsând un gol aproape imposibil de acoperit în peisajul mediei timișorene.

În semn de recunoștință pentru viața și activitatea lor în slujba Timișoarei, noi, ziariști și publiciști ai orașului, vă rugăm să analizați oportunitatea acordării titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului Timișoara (post-mortem) lui Oscar Berger și Bogdan Herzog.”, se arată în adresa depusă în atenția Consiliului Local și a primarului Timișoarei, Nicolae Robu.

Print Friendly, PDF & Email