Jurnaliştii Timişoarei pun faţă în faţă candidaţii la funcţia de primar al Timişoarei, într-o dezbatere live

Primaria-TimisoaraO parte din jurnaliştii Timişoarei, cu suportul Academiei de Advocacy, vin în sprijinul cetăţenilor, în vederea alegerii celui mai potrivit candidat la funcţia de primar al Timişoarei. În acest sens, au pregătit o dezbatere la care au invitat toţi candidaţii la funcţia de primar al Timişoarei.

 

Candidaţii la funcţia de primar al Timişoarei, pentru mandatul 2016 – 2020, vor răspunde la întrebări în cadrul unei dezbateri publice, într-o ordine stabilită prin tragere la sorţi. Evenimentul va avea loc marţi, 31 mai, de la ora 11, în Sala CEDO a Camerei de Comerţ Industrie şi Agricultură Timiş.

Jurnaliştii au căzut de comun acord asupra a trei întrebări, pe teme privind  sănătatea, traficul urban şi câştigarea proiectului pentru titlul de Capitală Europeană 2020, care vor fi adresate tuturor candidaţilor. Aceştia vor avea un timp de răspuns de câte două minute pentru fiecare întrebare. Întrebările, care le-au fost transmise în prealabil candidaţilor, sunt:

1. Dacă veţi deveni primar, începând cu luna iunie 2016, mandatul dvs se va suprapune cu cea mai intensă perioada de concurs pentru obţinerea titlului de Capitală Europeană 2020, care include şi vizita juriului în oraş, în luna septembrie a.c. Cum îi veţi convinge pe membrii acestuia că Timişoara are nevoie de acest titlu?

2. Dacă veţi deveni primar, cum veţi soluţiona problemele cu care se confruntă Spitalul Municipal din Timişoara? Spre exemplu, în segmentul oncologic, Secţia de Radiologie este în colaps, iar clinicile care asigură tratamentul bolnavilor sunt situate la distanţe considerabile, între ele, făcând dificilă sau aproape imposibilă o abordare interdisciplinară adecvată pentru tratarea pacienţilor.

3. Dacă veţi deveni primar, cum veţi soluţiona fluidizarea traficului timişorean în vederea reducerii timpului consumat de cetăţeni, în deplasările lor de la o instituţie la alta? După cum probabil sunteţi informaţi, timpul cotidian, consumat în trafic de către populaţia activă, reprezintă una din cauzele lipsei de performanţă a economiei timişorene.

Suplimentar, va fi şi o întrebare surpriză pentru fiecare candidat, care va fi trasă la sorţi de un reprezentant al echipei de campanie a fiecărui candidat, cu 30 de minute înaintea dezbaterii.

Jurnaliştii implicaţi în organizarea acestei dezbateri au încrederea că acest eveniment susţine clarificarea opţiunilor cetăţenilor Timişoarei în a alege candidatul cel mai pregătit pentru funcţia de primar al oraşului, într-un mandat decisiv pentru evoluţia oraşului.

Cetăţenii interesaţi pot urmări răspunsurile candidaţilor accesând adresa de internet https://youtu.be/ja2wl9BjpYl şi pot audia întreg evenimentul, pe Radio Vest Timişoara, pe frecvenţa 88,8 MHz.

Print Friendly, PDF & Email