Jurnalista Melania Cincea lansează un volum de interviuri la Universitatea de Vest din Timişoara

Volumul 15 la Puterea a Cincea (Humanitas, 2021), care include interviuri realizate de jurnalista Melania Cincea cu personalități culturale și publice binecunoscute şi apreciate în spațiul public românesc, va fi lansat în prezenţa autoarei, la Universitatea de Vest din Timişoara.

 

Evenimentul va avea loc miercuri, 15 septembrie, la ora 17, în faţa Univeersităţii de Vest din Timişoara (b-dul V. Pârvan nr. 4).

Volumul 15 la Puterea a Cince, apărut de curând la Humanitas, cuprinde o colecție de interviuri realizate de Melania Cincea cu 15 personalități culturale și publice binecunoscute în spațiul public românesc. Doi dintre intervievați sunt timișorenii Adriana Babeți și Mircea Mihăieș, universitari și scriitori apreciaţi, figuri reprezentative atât ale culturii, cât şi ale comunităţii academice din UVT. Aceştia vor participa la eveniment alături de autoarea volumului și de invitații săi.

Sunt interviuri cu oameni de cultură, „cu oameni care, prin opera lor și prin conferințele pe care le susțin, deschid orizonturi, schimbă în bine mentalități şi modelează înspre mai frumos conștiințe, reprezintă o evadare din rutina profesională. Sunt ca o gură de aer proaspăt într un mediu uneori apăsător, chiar sufocant, şi pentru jurnalist, şi pentru public. Am avut şansa de a întâlni astfel de oameni şi de a i intervieva”, declară Melania Cincea.

Volumul include dialoguri cu Adriana Babeți, Teodor Baconschi, Ana Blandiana, Lucian Boia, Mircea Cărtărescu, Gabriel Liiceanu, Mircea Mihăieș, Ioana Nicolaie, Tatiana Niculescu, Radu Paraschivescu, Horia-Roman Patapievici, Ioana Pârvulescu, Andrei Pleșu, Ioan Stanomir și Thierry Wolton, realizate pe parcursul ultimilor trei ani.

Lansarea de carte este organizată de UVT care, prin proiectele și evenimentele realizate, își asumă postura de epicentru al generării și promovării de inițiative și proiecte culturale, în perspectiva anului „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”. Sub genericul „La UVT, Cultura este Capitală!”, comunitatea academică din UVT susține conferințe, spectacole, dezbateri, lansări de carte și proiecții de film, producții multimedia și programe de artă și creație contemporană, promovate în Timișoara și în plan naţional şi internațional.

Evenimentul va fi organizat cu respectarea regulilor legale de păstrare a distanțării fizice, în acord cu HG 826 / 5 august 2021. Astfel, publicul va trebui să păstreze o distanţă de minimum un metru între persoane, participarea fiind permisă doar pentru persoanele vaccinate împotriva virusului Sars-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, pentru persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul Sars-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul Sars-CoV-2 nu mai vechi de 24 de ore sau pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul Sars-CoV-2.

În caz de vreme nefavorabilă, lansarea va avea loc în holul UVT, de la etajul I, caz în care se va impune purtarea măştii de protecţie.

Print Friendly, PDF & Email