Jurnalista Brîndușa Armanca acuză cenzurarea unui interviu cu președintele României, la Televiziunea Română

Traian Basescu si Brindusa Armanca interviuJurnalista Brîndușa Armanca a menționat pe contul de Facebook că Televiziunea Publică a refuzat să difuzeze un interviu pe care i l-a luat, duminică, 11 mai, la Timişoara, preşedintelui Traian Băsescu, anunţă Revista 22. Televiziunea Română urma să difuzeze acest interviu marți, 13 mai, de la ora 22, pe TVR 3 și TVR Timişoara, însă a fost scos de pe post.

 

Preşedintele Traian Băsescu, cenzurat pe TVR

Dragi prieteni,asistați la un act de cenzură: cu 40 de minute înainte de difuzarea interviului cu Traian Basescu, am fost sunată pentru a mi se aduce la cunoștință că TVR 3 nu îl va transmite. De la un anume Bucuroiu citire. Fara explicații. L-am contactat pe Stelian Tănase. A promis că se va interesa. Nimic nu motivează acest act”, a scris jurnalista, pe pagina personală de Facebook.

Brînduşa Armanca este în prezent senior editor la TVR Timișoara și colaborator permanent al Revistei 22, unde redactează rubrica săptămânală „Media culpa”. A lucrat la revistele „Expres”, „Orizont”, „Averea”. A fost director coordonator editorial la Grupul de presă „Ziua”. Între 1997 – 2003 a fost directorul studioului din Timișoara a TVR, iar între 1997 – 1999 a fost membră a Comitetului Director al Societății Române de Televiziune.

A fost concediată abuziv de la TVR Timișoara, prilej cu care mai multe organizații civice și-au exprimat sprijinul față de ea. Brîndușa Armanca a dat TVR în judecată obținând anularea desfacerii contractului de muncă și peste un miliard de lei vechi despăgubiri. A fost, de asemenea, directorul filialei Institutului Cultural Român de la Budapesta, dar a fost eliberată din funcţie, fără nicio explicaţie, împreună cu alţi directori ai ICR din străinătate şi din echipa centrală a ICR condusă de Horia Roman Patapievici, atunci când USL a venit la putere, în 2012. De altfel, printre primele decizii ale USL a fost trecerea ICR sub controlul Senatului, îndepărtarea conducerii ICR şi aducerea lui Andrei Marga în funcţia de director al ICR.

„Bucuroiu minte!”

Într-un mesaj postat în dimineaţa aceasta de Brînduşa Armanca pe pagian sa de Facebook, aceasta afirmă că, sunat de Iulia Bunea, de la Paginademedia, „Bucuroiu, de la TVR3, a negat că interviul cu preşedintele României ar fi fost programat pe TVR 3. Minciună! Difuzarea emisiunilor la TVR are un întreg parcurs birocratic, cu aprobări diverse. Aşadar, readcatorul-şef de la TVR Timisoara a obţinut aprobarea de la TVR 3 de difuzare a Ediţiei speciale a emisiunii «Totul la vedere» pentru marţi, la ora 22, apoi eu am trimis sinopsisul cu promo-ul realizat de colegii de la Ştiri (este aprobat), a fost pus pe site-ul emisiunii «Totul la vedere», de către Dan Raţiu, singurul care are acces, apoi înregistrarea s-a transmis pe Colossus (un fel de ftp intern) la TVR 3. Marţi i s-a cerut lui Dan Raţiu să şteargă din site «TVR3», ceea ce înseamnă că a fost în program, dar s-au răzgândit. Să îşi asume, nu să mintă!”.

Print Friendly, PDF & Email