CSM a decis suspendarea din funcţie judecătorului timişorean Nicolae Tomuş, aflat sub ancheta DIICOT, într-un dosar de trafic de persoane.
Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a decis că, până la finalizarea procedurii de verificare şi constatare a îndeplinirii condiţiei de bună reputaţie, să-l suspende din magistratură pe judecătorul Nicolae Tomuş, de la Judecătoria Timişoara. Hotărârea secţiei poate fi atacată cu contestaţie la Plenul CSM, în termen de 15 zile de la comunicare, iar hotărârea plenului poate fi atacată cu recurs la Secţia de contencios administrativ a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în acelaşi termen, hotărârea instanţei fiind irevocabilă. Hotărârea irevocabilă prin care se constată neîndeplinirea condiţiei de bună reputaţie se comunică Preşedinţiei României, în vederea emiterii decretului de eliberare din funcţie.
Hotărârea CSM a fost luată în baza Legii nr. 317/2004, privind CSM, care spune că, pe parcursul procedurii de verificare şi constatare a îndeplinirii condiţiei de bună reputaţie, CSM, din oficiu sau la propunerea inspectorului judiciar, „poate dispune suspendarea din funcţie a magistratului, până la finalizarea procedurii, dacă exercitarea în continuare a funcţiei ar putea afecta desfăşurarea cu imparţialitate a procedurilor de verificare sau dacă aceste proceduri sunt de natură să aducă atingere gravă prestigiului justiţiei”.
Nicolae Tomuş este cercetat sub control judiciar de către procurorii DIICOT Timişoara, pentru şantaj şi pentru că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu tinere despre care ştia că sunt victime ale traficului de persoane.
În 18 iunie, procurorii DIICOT au făcut 11 percheziţii în judeţele Timiş şi Arad, într-un dosar de trafic de persoane, printre cei vizaţi fiind şi Gino Manzotti, membru al trupei DJ Project, un poliţist şi câţiva lideri ai lumii interlope din Timişoara. Anchetatorii afirmau că aceştia plasau tinere, unele minore, pentru prostituţie.
Reţeaua era condusă de Paul Mânzu, la vila căruia aveau loc întâlnirile. Fetele erau filmate în timp ce întreţineau relaţii sexuale, iar dacă, pe viitor, refuzau să se supună, erau ameninţate că înregistrările vor fi trimise părinţilor. Vizaţi de percheziţii, spuneau surse judiciare, au mai fost Ovidiu Torj, fostul soţ al lui Brigitte Năstase, actuala soţie a lui Ilie Năstase, poliţistul Ovidiu Gâţan, de la Secţia 1 Timişoara, şi DJ Gino Manzotti, component al trupei DJ Project. La audieri au fost duşi un avocat şi un judecător, ambii din Timişoara, şi mai mulţi oameni de afaceri care ar fi beneficiat de serviciile fetelor.
După audieri cinci persoane au fost reţinute, printre acestea, Paul Mânzu, Ovidiu Torj, fostul soţ al lui Brigitte Năstase, şi poliţistul Ovidiu Gâţan, alte şapte fiind puse sub control judiciar, printre acestea fiind judecătorul Nicolae Aurel Tomuş, de la Judecătoria Timişoara, şi DJ Gino Manzotti, de la DJ Project.
Paul Mânzu a fost prins, la jumătatea lunii august, în Bucureşti. Acesta fusese dat în urmărire naţională şi internaţională după ce în 19 iunie pe numele său a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru trafic de minori, proxenetism şi constituire de grup infracţional organizat. În acea zi, Mânzu fusese dus la instanţă pentru emiterea mandatului de arestare, dar cum ordonanţa de reţinere emisă pe numele său expirase, acesta a plecat acasă, iar după pronunţarea deciziei de arestare, nu s-a mai prezentat la Poliţie.
Citeşte şi:
Liderul reţelei de traficanţi din care făcea parte fostul soţ al lui Brigitte Năstase a fost prins
Ultimele comentarii