Cercetat într-un dosar de prostituţie cu minore

Judecătorul Nicolae Tomuş, de la Judecătoria Timişoara, ar putea fi suspendat din magistratură

Judecator Nicolae Tomus Foto specialaradJudecătorul cercetat într-un dosar de trafic de persoane, pentru că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu tinere pe care le şantaja, ar putea fi suspendat din funcţie.

 

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a analizat în şedinţa de marţi raportul Inspecţiei Judiciare care îl viza pe Nicolae Tomuş, judecător în cadrul Judecătoriei Timişoara, şi a constatat că există indicii privind neîndeplinirea condiţiei de bună reputaţie de către magistrat. „Secţia pentru judecători a decis să se sesizeze din oficiu în vederea suspendării din funcţie a magistratului, precum şi citarea magistratului în vederea participării la şedinţa din data de 25 august”, se arată într-un comunicat de presă al CSM.

Nicolae Aurel Tomuş este cercetat sub control judiciar de procurorii DIICOT Timişoara, pentru şantaj şi pentru că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu tinere despre care ştia că sunt victime ale traficului de persoane.

În 18 iunie, procurorii DIICOT au făcut 11 percheziţii în judeţele Timiş şi Arad, într-un dosar de trafic de persoane, printre cei vizaţi fiind şi Gino Manzotti, membru al trupei DJ Project, un poliţist, judecătorul Nicolae Tomuş şi câţiva lideri ai lumii interlope din Timişoara. Anchetatorii afirmau că aceştia plasau tinere, unele minore, pentru prostituţie. Reţeaua era condusă de Paul Mânzu, la vila căruia aveau loc întâlnirile. Fetele erau filmate în timp ce întreţineau relaţii sexuale, iar dacă, pe viitor, refuzau să se supună, erau ameninţate că înregistrările vor fi trimise părinţilor. Vizaţi de percheziţii, spuneau surse judiciare, au mai fost Ovidiu Torj, fostul soţ al lui Brigitte Năstase, actuala soţie a lui Ilie Năstase, poliţistul Ovidiu Gâţan, de la Secţia 1 Timişoara, şi DJ Gino Manzotti, component al trupei DJ Project. La audieri au fost duşi un avocat şi un judecător, ambii din Timişoara,  şi mai mulţi oameni de afaceri care ar fi beneficiat de serviciile fetelor.

După audieri cinci persoane au fost reţinute, printre acestea, Paul Mânzu, Ovidiu Torj, fostul soţ al lui Brigitte Năstase, şi poliţistul Ovidiu Gâţan, alte şapte fiind puse sub control judiciar, printre acestea fiind judecătorul Nicolae Aurel Tomuş, de la Judecătoria Timişoara, şi DJ Gino Manzotti, de la DJ Project.

Paul Mânzu Bărbatul urmează a fi prezentat magistraţilor Curţii de Apel Timişoara, cu propunere de arestare preventivă.

 

Citeşte şi:

Liderul reţelei de traficanţi din care făcea parte fostul soţ al lui Brigitte Năstase a fost prins

Print Friendly, PDF & Email