Judecători de la Tribunalul Timiş au făcut educație juridică în şcoli

Magistraţi de la Tribunalul Timiș au fost prezenți în mai multe școli din judeţ unde, pe bază de voluntariat, au susținut cursuri de educație juridică pe teme de interes pentru elevi și profesori.

 

Programul a fost coordonat de două judecătoare, Adriana Stoicescu, preşedintele Tribunalului, şi Mădălina Jebelean, şi a beneficiat de sprijinul Inspectoratului Județean Școlar Timiș.

De asemenea, Tribunalul Timiş a primit vizite ale elevilor și a găzduit dezbateri și procese simulate, în vederea diversificării metodelor de promovare a educației juridice în mediul școlar preuniversitar.

Date fiind reacțiile pozitive primite din partea elevilor și a profesorilor,  proiectul va continua în viitor, mai cu seamă în școli din mediul rural, transmit reprezentanţii Tribunalului Timiş.

Acţiunile magistraţilor timişeni se înscriu într-un program organizat de către Ministerul Justiției, Ministerul Educației Naționale, Ministerul Public, Consiliul Superior al Magistraturii și Înalta Curte de Casație și Justiție, organizat în baza Protocolului de colaborare privind educația juridică în școli, protocol la care au aderat uniuni profesionale din domeniul juridic și reprezentanți ai societății civile. Programul are ca scop oferirea unor informații cu caracter juridic din sfera drepturilor, libertăților și îndatoririlor fundamentale și a unor aspecte cu caracter general privind organizarea și funcționarea sistemului judiciar, elevilor şi cadrelor didactice.

Print Friendly, PDF & Email