„Jocuri de putere”, un thriller despre politică și corupție, ajunge şi la Timişoara

Jocuri de putere (El Reino), thriller politic al cunoscutului regizor spaniol Rodrigo Sorogoyen, se lansează în cinematografele din România începând cu 8 noiembrie. El va rula şi la Timişoara.

 

La Timişoara, Jocuri de putere va rula la Cinema City Shopping City, începând cu 8 noiembrie. Filmul prezintă elita politică într-un mod inedit, prin ochii unui politician corupt care luptă să supraviețuiască după ce s-a lăsat condus prea mult timp de interesele personale și ale partidului. Manuel López-Vidal e un politician apreciat: e carismatic, se bucură de o poziție socială bună, are o familie iubitoare și prieteni peste tot. În același timp, e un om corupt care s-a îmbogățit din bani publici de-a lungul anilor. Acum este complet expus, după ce presa a publicat dezvăluiri despre ilegalitățile pe care le-a comis. Spre mirarea sa, colegii de partid caută să arunce întreaga vină pe umerii lui. Dar Manuel nu renunță. Cât de departe este dispus să meargă pentru a nu da puterea din mână?

„Am vrut ca publicul să însoțească acest politician corupt de-a lungul evoluției lui. Filmul nu este despre autorități sau jurnaliști care descoperă acte de corupție, ci urmărește un om care a furat din banii contribuabililor ani întregi și care e în sfârșit descoperit. Moment în care, în loc să-și recunoască vina și să accepte pedeapsa, se luptă cu toată lumea ca să nu ajungă la închisoare”, arată regizorul Rodrigo Sorogoyen, care semnează și scenariul, alături de Isabel Peña.

Distribuția filmului îi cuprinde pe Antonio de la Torre, Mónica López, José María Pou, Nacho Fresneda, Ana Wagener, Bárbara Lennie, Luis Zahera.

Jocuri de putere a avut premiera la Toronto International Film Festival și este marele câștigător al Premiilor Goya din acest an, cu şapte trofee, printre care cele pentru cel mai bun regizor, cel mai bun scenariu și cel mai bun actor. Filmul este una dintre cele trei pelicule nominalizate la Premiul Lux al Parlamentului European, care va fi decernat pe 27 noiembrie, la Strasbourg.

Jocuri de putere, distribuit în România de Transilvania Film, este cel de-al patrulea lungmetraj al lui Rodrigo Sorogoyen, unul dintre cei mai importanți regizori spanioli contemporani. Născut în 1981, Sorogoyen a debutat ca scenarist de televiziune, apoi a lucrat ca regizor de seriale. Filmul care i-a adus faima, Stockholm (2013), a fost recompensat la mai multe festivaluri internaționale, câștigând și Trofeul Transilvania la TIFF. Cel mai recent lungmetraj al său, Madre, a fost nominalizat pentru cel mai bun film la Festivalul de la Veneția, unde a și primit trofeul pentru cea mai bună actriță.

Print Friendly, PDF & Email