Iulia Motoc, judecător la Curtea Penală Internațională, invitată la Universitatea de Vest din Timişoara

Iulia Motoc. Foto: Arhivă personală

Iulia Motoc, judecător ales la Curtea Penală Internațională și fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, va susţine la Universitatea de Vest din Timişoara conferinţa pe tema „Humanism, legal technicality and justice: rethinking human rights”.

 

Evenimentul va avea loc marți, 27 februarie, începând cu ora 17, în amfiteatrul A01 al Universității de Vest din Timişoara şi face parte din seria de conferințe „Judecătorii Europei. Europa judecătorilor”, iniţiată de Facultatea de Drept.

În cadrul seriei de conferințe „Judecătorii Europei. Europa judecătorilor”, la Universitatea de Vest din Timişoara sunt găzduite evenimente care îi au ca invitați pe unii dintre actualii sau foștii judecători de la Curtea de Justiție a Uniunii Europene și Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Invitații discută teme legate de puterea de coeziune a dreptului, prin dimensiunea sa internațională și regională, în contextul unui risc sporit de fragmentare a Europei.

„Coeziunea Europei depinde semnificativ de modul în care științele juridice oferă un cadru unitar de exprimare a drepturilor cetățenești din UE. Prezența la UVT a personalităților internaționale care se află angrenate în practica juridică de la Curtea de Justiție a Uniunii Europene și Curtea Europeană a Drepturilor Omului ne oferă un prilej aparte de a înțelege mai bine cum se desfășoară acest laborios proces de aplicare a dreptului european și internațional”, declară rectorul UVT, profesorul universitar dr, Marilen Gabriel Pirtea.

Profesorul universitar dr. Iulia Motoc se va afla la Timișoara în calitate de Special Guest Professor la programul de licență în Drept european și internațional, derulat de Facultatea de Drept a UVT, în cadrul căruia va susține, de asemenea, o serie de prelegeri.

Cei interesaţi să participe la conferinţa susţinută de Iulia Motoc la UVT sunt invitaţi să se înscrie completând acest formular.

 

Print Friendly, PDF & Email