Istoricul Ioan Haţegan lansează „Legendele Timişoarei”

Istoricul timişorean Ioan Haţegan lansează cel de-al treilea volum din Legendele Timişoarei. O colecţie care se referă la istoria Timişoarei din cele mai vechi timpuri până în zilele noastre.

 

Cu istoria sa tumultuoasă, veche de secole, Timişoara nu putea fi ocolită de legende, de întâmplări controversate, pline de mister, unele de-a dreptul înfiorătoare. Cel care s-a ocupat, de-a lungul timpului, de culegerea acestor legende urbane este cunoscutul istoric Ioan Haţegan”, spune Lucian Ronkov, de la Departamentul de Comunicare şi Imagine al Universităţii Politehnica Timişoara.

Lansarea volumului va avea loc în 13 decembrie, de la ora 13, în Sala Senatului Universităţii Politehnica Timişoara, evenimentul fiind organizat cu sprijinul Fundaţiei Politehnica Timişoara.

Primul volum al Legendelor Timişoarei se referă la perioada de până la 1552 şi include una dintre cele mai palpitante legende nedescoperite de publicul larg, care se referă la jurământul unui rege ungur, făcut în Castelul Huniazilor, în noiembrie 1456.

Volumul II descrie Timișoara în perioada otomană și în cea habsburgică. Acesta prezint cetatea otomană Timişoara, garnizoanele şi cartierele, hanurile şi moscheile, casele şi baile publice, activitatea lui Henrik Ottendorf şi Dimitrie Cantemir la Timişoara.

Cel de-al treilea volum va cuprinde istoria Timișoarei din secolul al XVIII-lea.

Print Friendly, PDF & Email