Ionelaş Cârpaci, condamnat la şapte ani de închisoare, prins la Cenad

Unul dintre foştii lideri ai romilor din Timişoara, Ionelaş Cârpaci, a fost capturat când încerca să intre în ţară pe la Cenad.

 

Ionelaş Cârpaci, în vârstă de 52 de ani, a fost prins ieri după-amiază în Vama Cenad. Potrivit Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontoeră Timişoara, acesta a încercat să intre în ţară ca pasager într-un autoturism Mercedes, înmatriculat în Germania.

După ce a obţinut cetăţenia germană şi şi-s stabilit domiciliul în Frankfurt, Cârpaci şi-a schimbat numele în Ionel Sandner. Acesta figura în bazele de date ca fiind urmărit în vederea arestării, alertă introdusă de autorităţile române în 9 iunie 2016. El a fugit din ţară chiar înainte ca Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să îl condamne definitiv la închisoare şi la plata unor despăgubiri de 1,5 milioane euro. Acesta a fost condamnat pentru că i-a vândut unui dezvoltator imobiliar,  Ital Rom Construcţii SRL, un teren pe care îl obţinuse cu acte false de la Primăria Timişoara pe vremea când această instituţie era condusă de Gheorghe Ciuhandu.

Ionelaş Cârpaci era căutat în vederea executării unei pedepse cu închisoarea de şapte ani și două luni pentru săvârşirea infracţiunilor de înșelăciune, fals privind identitatea sub forma complicității, participație improprie la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu în formă continuată, instigare la fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, instigare la uz de fals în formă continuată, uz de fals în formă continuată și folosirea instrumentelor oficiale false, în formă continuată.

Poliţiştii de frontieră spun că Ionelaş Cârpaci le-a declara că ştia că este condamnat, dar nu credea că este şi căutat de autorităţi.

Bărbatul în cauză a fost predat unei echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, în vederea încarcerării.

Print Friendly, PDF & Email