Ion Caramitru va susţine un recital de poezie eminesciană la Paris

Ion CaramitruActorul Ion Caramitru va susţine, pe 12 ianuarie, un recital de poezie la Paris, cu ocazia împlinirii a 164 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu, informează Institutul Cultural Român din capitala franceză.

 

Ion Caramitru va recita poezii eminesciene şi va fi acompaniat de Aurelian Octav-Popa, la clarinet, Con­stantin Bogdănaş, la vioară, şi Kazuko Hiyama, la pian, anunţă Mediafax. La evenimentul din capitala franceză va participa şi profesorul Nicolae Geor­gescu, un eminescolog reputat. Spec­tacolul – care va fi prezentat în limba română – se înscrie în seria de mani­festări ciclice dedicate momentelor excepţionale ale culturii române.

Ion Caramitru este unul dintre cei mai apreciaţi actori români, a cărui carieră cuprinde peste 30 de roluri în teatru şi film. Născut într-o familie de macedo-români, Ion Caramitru, astăzi în vârstă de 71 de ani, a triumfat pe plan internaţional cu rolul Hamlet, din piesa shakespeariană omonimă. Deşi nu şi-a încetat nicio clipă cariera artistică, Ion Caramitru a fost ministru al Culturii între anii 1997 şi 2000 şi director al Teatrului Bulandra din Bu­cureşti (1990 – 1993). În prezent este di­rectorul Teatrului Naţional Bucu­reşti. Este Ofiţer al Ordinului Impe­riului Britanic, precum şi Cavaler al Artelor şi Literelor.

Print Friendly, PDF & Email