Ioana Petrescu, fost ministru al Finanţelor, la Timişoara: „Pro România a cerut abrogarea OUG 14”

Vicepreşedintele partidului Pro România, Ioana Petrescu, a declarat azi, la Timişoara, că deputaţii formaţiunii politice au depus un amendament la proiectul de buget pentru ca suma de 400 de milioane de lei alocată partidelor în acest an să fie direcţionată spre alte scopuri, potrivit Agerpres.

 

Un amendament pe care noi îl considerăm important şi pe care l-am depus marţi se referă la acea sumă de 400 de milioane de lei care merge spre partidele politice şi am propus ca această sumă să fie zero în anul 2019 şi să fie folosiţi pentru alte scopuri”, a afirmat Ioana Petrescu, fost ministru al Finanţelor în Guvernul Ponta, într-o conferinţă de presă susţinută la Timişoara.

Aceasta mai spune şi că cei din Pro România sunt preocupaţi să propună măsuri de reducere a deficitului comercial, urmată de o scădere a euro, astfel încât românii să nu fie afectaţi de schimbul euro-leu.

Referitor la OUG 114, Ioana Petrescu afirmă că a fost aprobată în pripă, fără nicio consultare şi că Pro România a cerut abrogarea ei: „Noi vrem abrogarea OUG 114, în primul rând pentru că are efecte nocive asupra cetăţeanului. După ce această ordonanţă a trecut, cifrele arată creşteri de preţuri în domeniul telecom, una din marile companii care a anunţat deja creşteri la facturi, o creştere a importurilor la electricitate de 200%, de asemenea vedem că nu băncile suportă taxa pe lăcomie, ci o transferă şi multe bănci au anunţat că nu vor mai face investiţii, o bancă a anunţat că va concedia câteva sute de angajaţi. Peste tot, în mediul de afaceri, ni se spune clar că investiţiile sunt îngheţate din cauza impredictibilităţii şi a taxei pe cifra de afaceri.”

Potrivit fostului ministru al Finanţelor, efectele negative ale lipsei unei legi a bugetului sunt mari, iar aprobarea lui în aprilie sau mai lasă foarte puţine luni din an pentru demararea investiţiilor publice, chiar dacă acestea au fost reduse în ultimii ani. Ioana Petrescu a catalogat ca inadmisibil „acest ping-pong între palate” cu proiectul de buget, adăugând că o mare parte din vină este a Guvernului, pentru că nu avem un buget în martie, dar şi a preşedintelui Klaus Iohannis, care nu a promulgat acest buget”.

Ioana Petrescu participă, în această după-amiază, la o întâlnire cu reprezentanţi ai mediului de afaceri din Timişoara.

Print Friendly, PDF & Email

Articol scris de

jurnalist Timpolis, mircea.pavelescu@timpolis.ro