Invitație la pedalare până în Serbia, de Ziua mondială a bicicletei

Pista de biciclete de la Otelec

În acest sfârșit de săptămână, iubitorii de plimbări cu bicicleta pot pedala până în Serbia, la Zrenjanin, de Ziua mondială a bicicletei.

 

După deschiderea punctului de trecere a frontierei de la Otelec, spre Serbia – ca urmare a unei inițiative a Consiliului Județean Timiș – granița româno-sârbă va putea fi tranzitată în zilele de 3 și 4 iunie3, între orele 8 – 20, traversarea fiind posibilă în baza unui act de identitate. Astfel, Ziua mondială a bicicletei, marcată în 3 iunie, este un motiv în plus de sărbătoare și de petrecere a timpului în aer liber.

În ultimii ani, CJ Timiș reamintește că a avut mai multe inițiative de încurajare a utilizării bicicletei. Acestea s-au concretizat prin preluarea în administrare a pistei de-a lungul canalului Bega, prin elaborarea unei strategii de dezvoltare a infrastructurii pentru biciclete, prin accesarea mai multor programe de finanțare pentru îmbunătățirea infrastructurii velo existente, precum și prin dezvoltarea unor noi rute sau secțiuni ale unor trasee internaționale care traversează județul nostru.

Cei interesați să petreacă sfârșitul de săptămână la Zrenjanin pot găsi oportunități de cazare și locații de luat masa pe pagina de internet www.visitzrenjanin.com.

 

 

Print Friendly, PDF & Email