Invitaţie la marş în memoria eroilor Timişoarei

Asociația Suporterilor Timișoreni Druckeria îi invită pe toţi cei care vor să aducă un omagiu eroilor Revoluției la un marş de comemorare.

 

Sâmbătă, 16 decembrie, de la ora 17, Asociația Suporterilor Timișoreni Druckeria anunţă că membri săi se vor strânge, ca în fiecare an, în Piața Maria, în locul în care în Decembrie 1989 a izbucnit scânteia libertății: „Vom păși din nou pe urmele părinților și fraților noștri, sperând la mai bine și păstrând în suflet mereu vie amintirea lor.”

Din Piaţa Maria, vor porni pe jos spre Cimitirul Eroilor și vor face câteva opriri, în locuri definitorii pentru evenimentele din Decembrie 1989: la Catedrala Mitropolitană, la Opera Română şi la Muzeul Revoluției, aflat în incinta Memorialului Revoluției, de pe str. Popa Șapcă nr. 3-5, unde va fi cea mai lungă oprire, de 45 de minute. Marșul Eroilor se va desfășura pe parcursul a trei kilometri.

În Decembrie 1989, de la Timișoara a plecat speranța libertății, a unei vieți mai bune ce a răzbit prin ceața comunismului. S-a aprins și s-a extins rapid la cei care au îndrăznit să viseze la un altfel de viitor pentru ei și pentru copii lor. Mii de timișoreni au avut curajul de a ieși în stradă și a-și cere drepturile înapoi. Mulți dintre aceștia au plătit cu sânge prețul libertății și nu au apucat să-și vadă visul împlinit. Prin sacrificiul făcut, ne-au dat nouă noi șanse la viață. Suntem datori să le mulțumim așa cum știm mai bine și să prețuim amintirea eroilor Revoluției”, spun reprezentanţii Asociației Suporterilor Timișoreni Druckeria.

Aceştia le transmit celor care vor să aducă un omagiu eroilor Revoluției că îi așteaptă alături de ei.

Print Friendly, PDF & Email