Invitaţia USR Timiş: „Hai să vorbim, hai să construim”

USR Filiala Timiş a organizat, la acest sfârşit de săptămână, o întâşnire cu simpatizanţii acestui partid, eveniment conceput sub forma unei invitații deschise la dialog: „Hai să vorbim, hai să construim!”.

 

Intenția organizatorilor acestei întâlniri a fost de a le oferi celor prezenți prilejul de a intra în dialog cu cei doi parlamentari USR de Timiș, deputatul Cătălin Drulă și senatorul Nicu Fălcoi, dar și cu alți reprezentanți ai Uniunii Salvaţi România Filiala Timiș.

Întrebările formulate de participanții la acest eveniment și comentariile acestora au acopreit paliere dintre cele mai diverse, de la considerații extrem de pertinente pe cele mai acute și importante subiecte ale momentului până la unele mai puțin obișnuite: „Cum este o zi normală de lucru a unui parlamentar USR în Parlamentul României?”,Care sunt obiectivele USR pe termen lung?”, „De ce Nicușor Dan nu și-a găsit cuvintele la acea conferința de presă despre OUG13?”.

Potrivit USR Timiş, o evaluare sintetică a conținutului discuțiilor evidențiază orizontul de așteptare foarte ridicat al celor prezenți faţă de URS. „Acestei etape, de receptare și informare cu privire la așteptările cetățenilor, este necesar să îi urmeze o etapă de analiză și de calibrare a resurselor USR, astfel încât partidul să își seteze agenda în acord cu prioritățile cetățenilor, dar și prin stabilirea unor obiective realiste, care să poată fi duse la îndeplinire în contextul realităților momentului”, spun reprezentanţii USR, partid înființat cu câteva luni în urmă, alcătuit în majoritate din oameni fără experiență politică și care are în acest moment un grup parlamentar format din 43 de membri, adică un procent de 10% din Parlamentul României, dispunând așadar de posibilități relativ limitate de a influența major agenda parlamentară.

La o trecere succintă în revistă a concluziilor desprinse la finalul întâlnirii, se impune evidențierea câtorva dintre acestea:

•        USR nu se dezice de criteriile de eligibilitate declarate.

•        Militează fără dubiu pentru meritocrație.

•        Invită societatea civilă la o implicare, în număr cât mai mare, în actul politic, urmând exemplul concret al membrilor fondatori ai acestui partid.

•        USR are drept obiectiv principal o prezență locală și mai pronunțată, noi filiale urmând a fi deschise în curând.

•        Schimbarea modului de a face politică în România și eficientizarea

administrațiilor locale este un proces de lungă durată, care necesită un efort foarte mare.

•        USR are ușa deschisă tuturor celor care doresc să participe activ la acest efort de modernizare și eficientizare a administrațiilor locale.

Întrucât evenimentul organizat s-a bucurat de interes și de o bună receptare, organizatorii au promis, la propunerea participanților, o periodicitate a acestor întâlniri, detaliile urmând să fie comunicate în viitorul apropiat pe pagina oficială de Facebook a USR Timiş.

Print Friendly, PDF & Email