Investiţiile străine, prezentate ca mari realizări ale Guvernului Ponta

Consilier judeţean PDL: „Din ce s-a promis nu s-a realizat mai nimic”

Catalin TiuchCum această perioadă electorală este şi una a declaraţiilor politice de tot felul, una dintre cele mai recente poziţii politice exprimate la tribuna Parlamentului de către deputaţii PSD înaintează ideea că unul dintre marile plusuri ale Timişului sub actuala guvernare o reprezintă… investiţiile străine. În replică, aleşii judeţeni ai PDL spun că realizările la nivel de judeţ, sub actuala administraţie şi guvernare sunt zero.

 

Nu prea există obiective majore finanţate de la buget, dar există investiţii, sau promisiuni

Într-una dintre intervenţiile recente de la tribuna Parlamentului, deputatul PSD Cătălin Tiuch acredita ideea că unul dintre marile plusuri ale actualei administraţii şi guvernări, raportate la Timiş, o reprezintă investiţiile. Într-o declaraţie politică intitulată „Sprijinirea investiţiilor şi crearea de locuri de muncă, o prioritate a Guvernului Ponta”, parlamentarul timişean a susţinut că  “Microsoft, de exemplu, a primit acordul de finanţare pentru un proiect ce urmează a fi implementat şi în Timişoara, în valoare de 11,91 milioane de euro, şi care vizează crearea a 200 de locuri de muncă, valoarea ajutorului de stat fiind de 5,06 milioane de euro”. În plus, a mai spus acesta, “numai pentru proiectele care au avut impact direct asupra judeţului Timiş valoarea ajutoarelor de stat ajunge la 60 de milioane de euro.”

Pe aceeaşi argumentaţie, deputatul social-democrat a mai ţinut să precizeze că nu doar schemele de ajutor de stat vin în sprijinul investitorilor, ci întreaga politică financiară a Guvernului Ponta. „Drept dovadă, în Timiş există investiţii de sute de milioane de euro. La Săcălaz, avem investiţii în valoare de 50 milioane de euro în industria farmaceutică. De asemenea, există investiţii în fabrica de mobilă de la Dudeştii Noi sau în industria de automobile de la Giarmata.”

Totuşi, e greu de spus, în acest context, care este meritul Guvernului Ponta în acest sens, multe din investiţiile majore din Timiş, invocate în acest context, fiind iniţiate cu mult înainte de începerea mandatului actualului Cabinet.

Consilier judeţean PDL: „Nu poţi să spui că ai realizat în trei ani de mandat doi – trei kilometri de drum judeţean”

Tiberiu LelescuConform aleşilor judeţeni ai PDL, acest gen de declaraţii vin să ascundă faptul că, raportat la promisiunile din campania electorală, în Timiş nu s-a realizat mai nimic. „Doar Timişoara mai salvează ceva, însă prin proiectele iniţiate cu ceva vreme în urmă – Michelangelo, reabilitarea zonei istorice şi aşa mai departe. În rest, pe judeţ, raportat la promisiunile din campanie se poate spune că nu s-a realizat mai nimic”, declară consilierul judeţean PDL Tiberiu Lelescu. Acesta mai spune că dintre toate „promisiunile măreţe” făcute în campanie s-au realizat doar nişte reabilitări de drumuri judeţene, şi acelea cu bani din credite, luaţi cu dobânzi aferente. „Ca obiective majore, nu s-a făcut nimic. Intermodalul, închiderea inelului de centură al Timişoarei şi altele nu au trecut de faza de promisiuni”.

Consilierul PDL susţine că actuala guvernare a scos, practic, Timişul de pe harta ţării, din punct de vedere al investiţiilor. „După cum s-a văzut şi în primul tur al alegerilor prezidenţiale, în judeţ nu este agreat PSD-ul, şi acesta este motivul pentru care bănuiesc că actuala guvernare va continua să pedepsească Timişul, ca şi până acum. Nu poţi să spui că ai realizat în trei ani de mandat doi – trei kilometri de drum judeţean. Am ajuns să credem că inclusiv la nivel central, în PSD, se doreşte ca actuala conducere a judeţului să iasă prost. Dacă e aşa, din nişte răfuieli de partid au de pierdut locuitorii Timişului”, mai spune Tiberiu Lelescu.

Print Friendly, PDF & Email