Investițiile și proiectele bănățenilor sunt inexistente în bugetul de stat pe anul 2014

Atrage atenţia liderul Partidului Mişcarea Populară Timiş, întrebându-se dacă parlamentarii locali ai U.S.L. sunt marionete ale „sforarului-șef Liviu Dragnea”?

buget-2014La început de an, când nici administraţia locală, nici cea judeţeană nu se pot lăuda cu fonduri venite de la bugetul central pentru investiţiile promise în toamna lui 2012, Partidul Mişcarea Populară Timiş reminteşte că promisiunile din campania electorală ale parlamentarilor U.S.L. s-au dovedit a fi simple minciuni, ponoasele fiind trase, acum, de toţi timișenii.

Bugetul pe anul 2014 nu le va aduce bănățenilor decât noi biruri și zero investiții, estimează Radu Lambrino, preşedintele P.M.P. Timiş. „Acest buget este construit după chipul și asemănarea sforarului-şef al U.S.L., Liviu Dragnea, care are grijă de baronii de partid şi de a-şi asigura fondurile necesare campaniilor electorale, nu de proiectele reale de care au nevoie cetățenii acestei țări”, acuză Radu Lambrino.

Din păcate, mai spune el, şi parlamentarii U.S.L. din Timiș sunt docili când vine vorba de ordinele venite de la vârful alianţei de guvernare, subjugaţi fiind intereselor de partid. „Nu am văzut un singur parlamentar U.S.L. care să ia poziție față de discriminarea făcută de către Guvern în ceea ce privește fondurile alocate județului Timiș. Nu am văzut o propunere de amendament pentru marile proiecte ale județului nostru, atât de clamate în campania electorală, dar totuși atât de insignifiante în raport cu interesele de partid”, afirmă liderul P.M.P. Timiş.

Despre Timișoara s-a spus înainte de alegerile locale din 2008, că este un oraș aflat permanent în opoziție, dată fiind coloratura politică a administrației din acea vreme. „Observăm acum că Timișoara este condusă sub aceeași siglă ca și cea a Guvernului, însă rezultatele întârzie să apară. Vedem un primar care vine cu proiecte pe hârtie, pentru următorii zece ani, dar nu vedem o sursă sigură de finanțare a acestora, un sprijin guvernamental prevăzut în bugetul național. Vedem primari din tot județul, nemulțumiți de modul în care Guvernul înțelege să îi sprijine, dar care se tem să își spună nemulțumirea”, declară Radu Lambrino. Acesta le reaminteşte aleşilor U.S.L. din Timiș că nu mai pot spune că sunt victime ale unui regim, invitându-i să-şi asume că au fost aleși în baza acestor promisiuni și să caute cele mai bune soluții pentru a le duce la îndeplinire.

Ce le va aduce, de fapt, timișenilor, cei mai importanți contribuabili, după bucureșteni, la bugetul țării, anul 2014? „Acciza la benzină mai scumpă cu 5%, rovinieta mai scumpă cu 60%, acciza la tutun și băuturi alcoolice mai mare cu peste 50%, scumpiri la gazele naturale și la energia electrică, servicii poștale majorate cu până la 120%, polițe RCA cu peste 40% mai scumpe şi amenzi rutiere raportate la veniturile europenilor din Vest”, mai spune Radu Lambrino.

 

Print Friendly, PDF & Email