Investiţii pentru modernizarea Aeroportului Internaţional Timişoara

Sorin Grindeanu şi Daniel Stamatovici. Foto: AIT

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a semnat împreună cu directorul Aeroportului Internaţional Timişoara, Daniel Stamatovici, două contracte care vizează achiziţionarea de echipamente destinate modernizării aeroportului.

 

Cele două contracte, semnate miercuri, 20 iulie, sunt cofinanțate prin POIM și contribuie la dezvoltarea Aeroportului Internațional Timișoara, la dezvoltarea actualului sistem de transport și la integrarea acestuia în sistemul multimodal din regiune.

Primul contract, în valoare de 17,69 de milioane de lei (cu TVA), vizează achiziția unor echipamente de siguranță pentru activități non-economice: echipamente multifuncționale de capacitate mare și mică pentru măturare aspirare și spălare, echipamente pentru curățarea depunerilor de cauciuc și a marcajelor de vopsea de pe suprafețele de mişcare aeroportuare,  utilaje multifuncționale tip tocătoare de vegetație, punct de comandă mobil, generatoare cu turn de iluminat tractabile, autoutilitare pentru intervenție tehnică și pentru asigurarea suportului în situații de urgență şi echipament șenilat pentru tocare vegetație și pentru curățat sisteme pluviale deschise. Valoarea eligibilă a proiectului este de 14.4 milioane de lei din care 12.2 milioane de lei (85%) reprezintă contribuție FEDR, iar 2.2 milioane de lei reprezintă contribuția de la Bugetul de Stat (15%). Valoarea neeligibilă este de 3290 de lei reprezintă tot contribuția de la Bugetul de Stat. Proiectul are ca dată de finalizare 31 decembrie 2023.

Cel de-al doilea contract, în valoare totală de 20,76 de milioane de lei (cu TVA), vizează achiziția unor utilaje destinate activităților economice de siguranță: autodegivroare pentru aeronave, cu acțiune de minimum13 m și de 18 m înălțime şi utilaje de deszăpezire de mică și mare capacitate. Valoarea eligibilă a proiectului este de 13 milioane de lei din care 11 milioane de lei (85%) reprezintă contribuție FEDR, 2 milioane de lei reprezintă contribuția de la Bugetul de Stat (15%), iar 7,72 milioane de lei – contribuția AIT. Proiectul are ca dată de finalizare  31 decembrie 2023.

Print Friendly, PDF & Email