Investiţii de peste 15 milioane de lei, prin fonduri europene, la Deta

Deta va beneficia de două investiții importante, cu finanțare europeană: una vizează construirea unei creșe, a unui centru de zi pentru persoane vârstnice și a unei cantine sociale, iar cea de a doua, realizarea de locuințe sociale.

 

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest și Primăria Deta au semnat azi contractele pentru proiectele: „Îmbunătățirea calității vieții populației orașului Deta prin crearea de noi structuri sociale” şi „Îmbunătățirea calității vieții prin reabilitarea și consolidarea locuințelor sociale, precum și realizarea pistelor de biciclete – acces la proprietate și acces auto la locuințele sociale, oraș Deta, jud. Timiș”.

Prin primul proiect, anunţă ADR Vest, vor fi construite o creșă, un centru de zi pentru persoane vârstnice și o cantină socială. Toate vor fi realizate pe un teren de 10.212 mp, situat pe str. Termal nr. 17A, suprafața construită fiind de aproximativ1.850 mp. Prin acelaşi proiect se va asigura și partea de dotare: mobilier interior și exterior, echipamente și materiale didactice. De asemenea, sunt prevăzute amenajări exterioare: acces carosabil și pietonal, trotuare, spații verzi, loc de joacă pentru copii etc. O altă componentă a investiției vizează realizarea de trotuare și o parcare pe strada Pădurii, precum și trotuare și piste de biciclete pe strada Termal. Valoarea totală a proiectului este de 10,7 milioane lei, din care aproape 10,5 milioane lei finanțare nerambursabilă.

Prin cel de-al doilea proiect va fi schimbată extinderea unei clădiri existente pentru ca aceasta să găzduiască locuințe sociale. Vor fi 11 apartamente mobilate și dotate, pe o suprafaţă de peste 670 mp, iar la exterior vor fi amenajate accesul auto și pietonal, precum și spații verzi pe o suprafaţă de aproximativ1.400 mp. Totodată, vor fi realizate piste pentru biciclete pe străzile Mihai Eminescu, 1 Mai și Avram Iancu (DN 59B), iar pe ultimele două artere se va reface și accesul către proprietăți, se vor amplasa borduri etc. Proiectul are o valoare totală de 5,5 milioane lei, valoarea finanțării nerambursabile fiind de peste 5,1 milioane lei.

Perioada de implementare a celor două proiecte este de 26 de luni.

Print Friendly, PDF & Email