Investiții de 18 milioane lei la Spitalului Județean din Timişoara

Anul acesta în infrastructura Spitalului Județean din Timișoara se fac investiții de peste 18 de milioane lei, anunţă Consiliul Judeţean Timiş.

 

Spitalul Clinic Judeţean din Timişoara, aflat în administrarea Consiliului Judeţean Timiș, beneficiază de lucrări ample pentru îmbunătățirea actului medical și a serviciilor aferente, spun oficialii administraţiei judeţene, menţionând reabilitări de secții, dotarea cu echipamente performante și modernizarea unora dintre clădiri.

Printre cele mai importante lucrări se numără recompartimentarea și modernizarea Secției de Mari Arși de la Casa Austria, în valoare de 3.3 milioane lei, și extinderea, modernizarea și dotarea cu echipamente performante a Unității de Primiri Urgențe, lucrare în valoare de 2.5 milioane lei. De asemenea, 500.000 de lei au fost alocați pentru reamenajarea secției de urologie și a secţiei ATI transplant renal, iar 1.000.000 de lei pentru reparații capitale la instalațiile electrice ale spitalului. Din fonduri ale CJ Timiș au fost recepționate și lucrări de reparații capitale la unul dintre lifturile spitalului, cu o capacitate maximă de 20 de persoane, investiție de aproape 300.000 lei.

„Din păcate, trebuie să temporizăm lucrările, întrucât nu putem bloca activitatea acestuia. Lucrăm pe cât de repede se poate, fără a afecta actul medical. Scopul nostru este să ridicăm calitatea serviciilor medicale la nivelul așteptărilor timișenilor”, spune președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

Pe lângă fondurile alocate investițiilor în infrastructura existentă a spitalului, oficialii CJ Timiş anunţă că derulează un proiect de maximă importanță pentru Timișoara și pentru județ, construind o maternitate în valoare de peste 12 milioane de euro. În plus, pentru asigurarea condițiilor optime atât aparatului medical, cât și pacienților, CJ Timiş a demarat procedurile pentru o parcare supraetajată, în proximitatea spitalului.

Print Friendly, PDF & Email