Investiții cu fonduri europene în educație și infrastructura de drumuri din Buziaș

Primăria Buziaş şi Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest au semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Îmbunătățirea serviciilor educaționale aferente învățământului general obligatoriu și a spațiilor publice în oraș Buziaș”.

 

Proiectul are două componente. Prima vizează reabilitarea și dotarea Școlii gimnaziale din Buziaș și construirea și dotarea unei săli de sport. Sunt prevăzute intervenții complexe la clădirea școlii care vizează termoizolarea pereților exteriori și a soclului, izolarea termică a planșeului peste ultimul nivel, înlocuirea tâmplăriei interioare și exterioare, refacerea pardoselilor și a finisajelor, recompartimentări interioare, refacerea instalațiilor electrice, sanitare și termice, înlocuirea învelitorii, crearea unei rampe pentru persoanele cu dizabilități și amenajarea curții. Prin acelaşi proiect se vor asigura inclusiv echipamentele și mobilierul necesare pentru buna funcționare a școlii.

O altă componentă a proiectului vizează reabilitarea drumurilor publice pe o lungime de 5,4 km și a trotuarelor pe 8,89 km în Buziaș.

Valoarea totală a proiectului este de peste 18,7 miliooane de lei, din care mai mult de 18,3 milioane de lei reprezintă finanțare nerambursabilă, prin programul Regio-POR, Axa prioritară 13 – Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii. Perioada de implementare este de 30 de luni.

Print Friendly, PDF & Email