Investigaţiile efectuate la suspecţii de coronavirus de la Spitalul „Victor Babeş”, din Timişoara, sunt negative

Analizele efectuate în laboratorul Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş”, din Timişoara, pentru toţi cei 11 suspecţi de coronavirus sunt negative, a declarat duminică managerul spitalului, potrivit Agerpres.

 

Dr. Voichiţa Lăzureanu, directorul Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş”, din Timişoara, a declarat, într-o conferinţă de presă, că este vorba despre cinci pasageri şi patru însoţitoare de bord care au călătorit în aceeaşi aeronavă cu femeia diagnosticată cu Covid-19 (Coronavirus – n.r.), care a ajuns la Timişoara de la Bergamo, precum şi despre alte două femei care au intrat în ţară sâmbătă, din Italia, şi care erau suspectate de coronavirus: „Au fost făcute analize pentru coronavirus în cazul a cinci pasageri şi patru însoţitoare de bord care au călătorit în cursa de Bergamo împreună cu femeia de 38 de ani, diagnosticată cu Covid-19. Acestea sunt izolate la domiciliu, în continuare, iar peste 14 zile vor fi testate din nou. De asemenea, sunt negative şi testele celor două femei din Timişoara care au fost internate sâmbătă cu suspiciunea de coronavirus”.

Directorul spitalului mai spune că pacienta internată cu infecţie cu coronavirus este într-o stare foarte bună, nu mai are febră şi mai tuşeşte uşor. În zilele următoare ea va fi testată din nou, iar în cazul în care două probe succesive vor fi negative, pacienta va fi externată.

Direcţia de Sănătate Publică Timiş a anunţat că situaţia la zi indică 394 de persoane în autoizolare la domiciliu, niciun caz de carantinare şi cazul confirmat de Coronavirus.

Print Friendly, PDF & Email