Consiliul Judeţean Timiş a anunţat, zilele trecute, intenţia de a atribui prin cumpărare direct un nou contract de mentenanţă la componentele instalaţiei de nocturnă şi tabelei de marcaj de pe Stadionul “Dan Păltinişanu”. Reprezentanţii Direcţiei de Prestări Servicii recunosc că şi acum se chinuie să recupereze măcar o parte din datoriile neplătite de pe urma acestei “colaborări”.
Instalaţii ce necesită mentenanţă constantă
Consiliul Judeţean Timiş a anunţat, zilele trecute, intenţia de a achiziţiona prin cumpărare directă servicii de întreţinere, service, mentenanţă şi asigurare a funcţionării instalaţiilor de iluminat nocturn, a instalaţiilor de ridicat aferente, precum şi a tabelei electronice de marcaj de la Stadionul “Dan Păltinişanu”, din Timişoara. Achiziţii în valoare totală estimată de peste 22.000 de lei.
Este vorba de întreţinerea instalaţiei de nocturnă, achiziţionate în 2003. Proiectată cu o capacitate de iluminare de 1465 de lucşi, conform datelor oficiale ale Ligii Profesioniste de Fotbal, această instalaţie a costat, potrivit bugetului rectificat al CJ Timiş pe anul 2003, 60 de miliarde de lei vechi, adică şase milioane de lei noi. Ceea ce înseamnă, la cursul de atunci, aproximativ 1,7 milioane de euro. De-a lungul anilor care au trecut, mai multe municipii din ţară, care aveau sau încă au echipe de fotbal de primă ligă, şi-au construit instalaţii similare, după standardele FIFA, dar la preţuri mult mai mici. În 2005, solicitat să emită un punct de vedere oficial pe această chestiune, Ministerul de Interne admitea că, în cursul anului 2003, fosta conducere PSD a CJ Timiş a achiziţionat o instalaţie de nocturnă la Stadionul “Dan Păltinişanu. “În urma acestei achiziţii au apărut critici inclusiv în mass-media locală, de natură a evidenţia faptul că această investiţie s-a aprobat fără a se organiza licitaţie publică şi la un preţ exagerat”, se mai arăta în adresa MAI.
Cheltuieli istorice în recuperare
Anul trecut, CJ Timiş anunţa că va analiza oportunitatea investirii în dotări noi pentru Stadionul “Dan Păltinişanu”, poate şi ţinând cont de faptul că are în spate un istoric deloc fericit al investiţiilor de acest gen, de la nocturnă până la dotările UEFA, realizate prin achiziţii cel puţin originale.
În plus, cheltuielile cu utilităţile consumate şi, respectiv, cele reprezentând cheltuieli de întreţinere şi reparaţii curente sunt în sarcina Direcţiei de Prestări Servicii Timiş, din subordinea administraţiei judeţene.
Pentru aceleaşi tipuri de cheltuieli, CJ Timiş se judecă cu ce a mai rămas din fosta echipă Politehnica Timişoara. Administraţia judeţeană a ajuns în instanţă pentru a-şi recupera datoriile aferente chiriei şi utilităţilor pentru Stadionul “Dan Păltinişanu”, care trebuiau plătite de fosta Politehnica Timişoara. Societatea a solicitat însă insolvenţa.
“În procesul de insolvenţă, suntem înscrişi la masa credală, am fost primii înscrişi, încă din anul 2012. Este o sumă de peste 400.000 de lei, pe care noi sperăm să o recuperăm de la defunct Poli”, spune Marţian Doroş, directorul Direcţiei de Prestări Servicii din subordinea CJ Timiş.
Litigiul se derulează în continuare la Tribunalul Timiş, şi reprezentanţii Direcţiei de Prestări Servicii spun că au încercat să recupereze datoriile încă din perioada când au simţit că lucrurile nu merg bine din punct de vedere financiar la fosta echipă, dar din păcate, s-a ajuns tot în instanţă.
Ultimele comentarii