Întreruperea alimentării cu gaz a localităților din zona Deta, adusă în atenţia Ministerului Economiei

Delgaz Grid a anunţat azi că, urmare a scăderii presiunii gazelor naturale în sistemul de distribuție, pe fondul cantităților reduse de gaze naturale vehiculate spre sistem de către OMV Petrom, a fost sistată alimentarea cu gaz a localităților din zona Deta. Prefectura Timiş anunţă că va avea azi o discuţie cu reprezentanţii furnizorilor de gaz, problema fiind adusă şi la cunoştinţa Ministerului Economiei.

 

Primarul localității Deta a informat azi Prefectura despre întreruperea furnizării gazelor în localitate. La rândul lor, primarii din localităţile Banloc, Voiteg, Moravița şi Denta, localităţi unde în care există o problemă de mai mult timp, au confirmat întreruperea furnizării gazelor.

Aproximativ 20.000 de locuitori din Deta şi localităţile Banloc, Voiteg, Moravița şi Denta au fost afectaţi de întreruperea furnizării de gaz. La fel, Spitalul din Deta, cu 70 de paturi, mai multe grădinițe, școli şi dispensare.

Directorul OMV Petrom care răspunde de zona de vest, Vlad Octavian Vărzaru, i-a comunicat prefectului de Timiş Liliana Oneţ că dorește o discuție cu furnizorii din zonă, cu reprezentanţii SNT Transgaz și ai Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

Prefectul de Timiş anunţă că astăzi va avea loc o întâlnire la nivelul Ministerului Economiei cu reprezentanții OMV, pe aceasta temă. De asemenea, tot astăzi, va avea loc și o întâlnire on-line, convocată de către prefectul de Timiş, cu reprezentanții OMW Petrom, cei doi furnizori de gaz, Delgaz și Premiere Energy, ai SNT Transgaz, cu primarii din localitățile afectate și cu reprezentanții Consiliului Județean Timiș.

 

Print Friendly, PDF & Email