Întâlnire româno-germană la Consiliul Județean Timiș, pentru dezvoltarea socio-economică a județului

Foto: CJ Timiş

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a discutat cu consulul Germaniei la Timișoara, Ralf Krautkrämer, despre atragerea de noi mari investitori în județ, inițierea de proiecte în domeniul turismului și crearea de noi conexiuni aeriene între Germania și Timișoara.

 

Un proiect important pentru dialogul instituțional dintre administrația județului și mediul de afaceri este operaționalizarea cât mai rapidă a Consiliului de Strategie și Consiliere Economică, anunţă oficialii Consiliului Judeţean Timiş. Președintele CJ Timiş, Alin Nica, i-a propus consulului Germaniei la Timișoara, Ralf Krautkrämer,o colaborare directă pentru proiectele de interes ale județului prin intermediul acestui Consiliu, creat în jurul CJ Timiş, prin participarea unui număr cât mai mare de mari investitori germani. Colaborarea interinstituțională are în vedere și absorbția fondurilor europene, inclusiv prin Mecanismul de redresare și reziliență.

Totodată, Alin Nica a lansat o invitație firmelor germane de a participa în cadrul unui forum internațional de afaceri România – Ungaria – Serbia, aflat în lucru la nivelul CJ Timiş, eveniment care va pune accentul pe susținerea antreprenoriatului și a start-up-urilor din regiune.

În privința legăturilor aeriene cu Germania, s-a convenit acționarea coordonată pentru introducerea de noi rute, în momentul în care va fi depășită criza sanitară. Oficialii CJ Timiş spun că din partea instituţiei pot fi făcute demersuri către Ministerul Transporturilor, astfel încât să se creeze un cadru mai bun pentru companiile aeriene, prin reducerea taxelor de aeroport. De partea germană, eforturile se pot concentra în convingerea companiilor aeriene privind beneficiile introducerii unor noi zboruri. „Cele două părți au convenit asupra importanței demersului, în contextul în care Aeroportul va reprezenta o poartă importantă de acces pentru turiști în anul 2023, când Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii. Astfel, a reieșit nevoia unei abordări coordonate în domeniul promovării turismului, culturii și infrastructurii de transport aerian”, transmit oficialii CJ Timiş.

Un alt subiect abordat a fost dezvoltarea învățământului dual împreună cu investitorii germani, având în vedere câștigurile socio-economice de ambele părți ale unui asemenea demers.

Print Friendly, PDF & Email