Întâlnire la Bruxelles a absolvenţilor Universităţii de Vest din Timişoara

Demersurile de coagulare a comunității de alumni a Universității de Vest din Timișoara au cunoscut o nouă etapă, internațională, printr-o întâlnire a reprezentanților instituției cu absolvenții săi care lucrează în Bruxelles, cea de-a doua din ultimii ani. Astfel, UVT este consecventă în dezvoltarea activității sale de peste graniță, prin atragerea de noi forțe, care să-i sprijine demersurile de la nivel european.

 

La întâlnirea organizată în cadrul Parlamentului European au fost prezente peste 30 de persoane. Scopul a fost de a coagula absolvenții Universităţii de Vest din Timişoara într-o comunitate puternică, de a crea și a face cunoscute diverse oportunități pentru membrii comunității, de a cunoaște personalități din diaspora și de a le implica în proiecte comune cu impact pozitiv în societate. Au fost alături de UVT reprezentanți din Parlamentul European, Comisia Europeană, Colegiul European de Securitate și Apărare, Agenția Executivă pentru Cercetare, Ministerul Cercetării și Inovării și multe alte instituții și companii din Belgia.

Absolvenții noștri sunt cei mai buni «ambasadori» ai instituției peste graniță, în organizațiile în care activează. Ne mândrim cu ei și trebuie să știe că le suntem aproape. Mai mult, ne dorim ca ei să devină actori activi în eforturile de internaționalizare, de inițiere a unor noi colaborări, fie că sunt educaționale, de cercetare sau cu impact social asupra comunităților noastre. Trebuie spus că eforturile de coagulare a comunității de alumni se desfășoară atât pe internațional, cât și național. Bruxelles-ul este o miză pentru noi, întrucât acolo se află cele mai importante instituții europene, fiind locul unde sunt luate deciziile cu privire la programele de cercetare comunitare, cu finanțări de miliarde de euro”, spune rectorul UVT, prof. dr. Marilen Pirtea.

Aceasta este cea de-a doua întâlnire de genul acesta, în ultimii ani. Întâlniri cu comunitatea alumni au avut loc, însă, și la nivel național, în mai multe din țară.

Print Friendly, PDF & Email