Întâlnire cu Tatiana Țîbuleac, în jurul „Grădinii de sticlă”

Scriitoarea Tatiana Țîbuleac, din Chişinău, se va întâlni cu cititorii din Timişoara sâmbătă, 10 noiembrie, la ora 17, la librăria La Două Bufnițe.

 

Întâlnirea Tatianei Ţibuleac cu cititorii are loc în cadrul campaniei Cartea lunii noiembrie la Bufnițe. Pornind de la cel mai recent volum al autoarei, Grădina de sticlă, apărut la editura Cartier, în luna iunie a acestui an, întâlnirea moderată de Oana Doboși – Potcoavă va fi construită în jurul unui dialog cu cititorii și o sesiune de lectură a autoarei, care va fi urmată de o sesiune de autografe.

Gabriela Adameșteanu spune despre Tatiana Țîbuleac că, prin această carte, revine în forță, într-un alt context și la un alt nivel, la tema maternă, a copilului iubit/neiubit, a consecințelor tragice ale „neiubirii”, a remușcării, într-o carte la fel de tulburătoare ca și Vara în care mama a avut ochii verzi. „Orfana care descoperă un Chișinău multicultural a fost înfiată dintr-un orfelinat sătesc de o femeie singură și ambițioasă, care vrea să-i ofere un viitor prosper ori poate cumpărată ca mână de lucru și exploatată la fel de nemilos ca în romanele lui Dickens? Întrebările te urmăresc și după lectura pasionantă a acestui roman de formație a unei fete care crește între două limbi și două culturi, în anii când se schimbă frontierele și sistemele politice. Grădina de sticlă reconfirmă intrarea în literatura de azi a unei scriitoare pe cât de talentate, pe atât de inteligente, care știe să alieze cruzimea observației și compasiunea față de suferință, scoțând la iveală tragedia destinelor și frumusețea vieții”, mai spune Gabriela Adameşteanu.

Tatiana Ţîbuleac s-a născut în 1978, la Chișinău, Republica Moldova. Este licențiată a Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării a Universității de Stat din Moldova. Devine cunoscută publicului larg în 1995, când inițiază rubrica Povești adevărate, în cotidianul Flux. A făcut parte din echipa Pro Tv Chișinău, ca reporter, editor și prezentatoare de știri. Colaborează din facultate cu diverse reviste. Debutează editorial în 2014, cu Fabule moderne, la Editura Urma Ta, Chișinău. În 2016 publică, la Editura Cartier, romanul Vara în care mama a avut ochii verzi, ce vorbește despre povestea unei femei bolnave de cancer și care se mută împreună cu fiul ei într-un sat din Franța. Vara în care mama a avut ochii verzi a fost bine primit atât în România, cât și la Chișinău. Autoarea este stabilită la Paris, unde lucrează în domeniul audiovizualului. O parte din textele sale pot fi citite și pe blogul personal.

Print Friendly, PDF & Email