Institutul Regional de Oncologie Timişoara va fi finanţat prin PNRR

Viitorul Institut Oncologic de la Timișoara prinde contur printr-un efort conjugat al instituțiilor județene, acesta fiind selectat pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență, anunţă preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica.

 

Suma solicitată, de aproape 200 milioane de euro, este cea mai mare dintre cele solicitate pentru investiții în sănătate prin PNRR pentru județul Timiș, iar 80% reprezintă finanțare nerambursabilă. Cererea pentru finanţare pe PNRR, în valoare de 197 milioane de euro, a fost depusă în decembrie 2022.

Consiliul Județean Timiș a sprijinit Direcția de Sănătate Publică în demersul de redactare a documentelor necesare în vederea accesării finanțării, iar specialiști din instituția noastră precum juriști, arhitecți și ingineri constructori au lucrat îndeaproape la elaborarea proiectului tehnic”, declară Alin Nica.

Clădirea de pe Calea Torontalului în care urma să funcţioneze Spitalul Municipal Timişoara. Foto: Eye in the Sky

Unul dintre oamenii implicaţi în ,,resuscitarea” și realizarea acestui proiect, susținând includerea sa în lista obiectivelor de interes național, este medicul Dorel Săndesc, şeful Secţiei ATI din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Timişoara, fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii în 2015. „În ciuda scepticilor și celor care nu și-au făcut treaba, bătând  pasul pe loc în finalizarea Studiului de fezabilitate toți acești ani, un grup de luptători nu s-a lăsat și, cu determinare și dedicație, au reușit să aducă mai aproape un obiectiv de importanță majoră pentru oamenii din vestul României și nu numai”, declară dr. Dorel Săndesc.

Viitorul Institut Oncologic Timişoara urmează a fi realizat pe Calea Torontalului, unde a fost preconizat a fi realizat, în urmă cu peste 20 de ani, Spitalul Municipal.

Print Friendly, PDF & Email