Institutul Intercultural Timișoara sprijină profesorii care predau educație socială la distanță

Reprezentanții Institutului Intercultural Timișoara le transmite profesorilor de educație pentru cetățenie democratică din România, și de asemenea publicului larg, că în această perioadă au ocazia să pună bazele unei educații civice de calitate în rândul elevilor.

 

Putem privi această perioadă în care este instituită starea de urgență în România ca pe o oportunitate rară de a discuta cu elevii despre restrângerea unor drepturi, despre extinderea atribuțiilor unor autorități publice și despre rolurile, drepturile, responsabilitățile și îndatoririle cetățenilor”, declară oficialii Institutului Intercultural Timișoara.

Institutul Intercultural Timișoara transmite că susține în continuare profesorii din România să organizeze activități de învățare din domeniul educației civice. Printre acestea:

Sprijinirea profesorilor din programul „Proiect: Cetățeanul” să continue aplicarea metodei la distanță, cu elevii de clasa a VII-a. „Facem asta printr-o serie de webinarii (https://cetateanul.intercultural.ro/webinarii/) și prin comunicarea regulată cu cei peste 300 de profesorii înscriși în program, care începuseră să aplice metoda înainte de închiderea școlilor.”

Oferirea unei  liste de resurse pentru toți profesorii de Educație socială (și nu numai) pe site-ul instituției, www.intercultural.ro, la meniul Resurse pentru profesori. Resursele sunt organizate pe cele trei discipline de la nivel gimnazial prevăzute în programa școlară de Educație socială pentru clasele a V-a, a VI-a și a VII-a – Drepturile copilului și gândire critică, Educație interculturală, Educație pentru cetățenie democratică.

Traducerea în limba română a Cadrului de Referință al Competențelor pentru Cultură Democratică publicat de Consiliul Europe în 2018. Pe acest site-ul www.ccd.intercultural.ro pot fi găsite cele trei volume ale publicației precum și alte resurse.

Pregătirea altor resurse pentru educație socială care pot fi folosite de elevi și profesori în această perioadă și pe care Institutul Intercultural Timișoara anunță că le va publica în curând pe www.intercultural.ro, la secțiunea de Resurse pentru profesori, cât și pe www.cetateanul.intercultural.ro, care este website-ul dedicat programului „Proiect: Cetățeanul”.

Institutul Intercultural Timișoara este o organizație non-guvernamentală cu activitate de peste 20 de ani în domeniul educației pentru cetățenie democratică, pentru drepturile omului și educației interculturale. În prezent, instituția coordonează programul „Proiect: Cetățeanul” (www.cetateanul.intercultural.ro) prin care susține profesorii de educație pentru cetățenie democratică să lucreze cu elevii de clasa a VII-a interactiv și dinamic, printr-o activitate de învățare bazată pe proiect.

 

Print Friendly, PDF & Email