Instanţă: Schimbarea Consiliului de Administrație al Horticultura, legală

Dezordinea surprinsă de oficialii Municipalităţii, anul trecut, la serele Horticultura Timişoara. Foto PMT

Instanța a dat câștig de cauză Primăriei și a decis că schimbarea Consiliului de Administrație al Horticultura s-a făcut legal, anunţă primarul Dominic Fritz.

 

Ceea ce a văzut un oraș întreg – spații verzi abandonate, lipsa de implicare în crearea de noi zone verzi, bani risipiți pe amenajări îndoielnice, neimplicarea specialiștilor în îngrijirea patrimoniului verde al orașului – nu a văzut conducerea societății Horticultura. Așa că ne-am asumat revocarea membrilor din consiliu și, ulterior, demiterea directorului. Cârdășia politică face ca orice pas de reformă pe care îl facem să întâmpine o rezistență agresivă, pentru că tăiem accesul la resurse și oprim risipa banilor publici. Faptul că deranjăm îmi arată că suntem pe drumul cel bun”, transmite, pe pagina sa de Facebook. primarul Timişoarei, Dominic Fritz.

Edilul reaminteşte că Horticultura are un nou Consiliu de Administraţie și un director interimar, „care au început să facă ordine, la propriu. Horticultura va fi din nou societatea care ne va face mândri de orașul florilor, indiferent cu cât de multe procese vor încerca să ne oprească.”

Fostul Consiliu de Administrație al Horticultura, o societate din subordineaPrimăriei, cu foarte multe probleme, a depus, la finele anului trecut o acțiune în instanță. Membrii acestuia erau nemulțumiți de decizia noii conduceri a Primăriei de a schimba Consiliul de Administrație.

Print Friendly, PDF & Email