Inspectoratul de Stat în Construcţii intensifică acţiunile de verificare în spitale, şcoli şi grădiniţe

În urma furtunii violnete care a afectat zeci de clădiri din vestul ţării, Inspectoratul de Stat în Construcţii anunţă intensificarea, la nivel naţional, a acţiunilor de verificare a disciplinei în construcţii, cu precădere în cazul clădirilor de interes public (spitale, şcoli, grădiniţe).

 

„Scopul controalelor nu este neapărat cel de a sancţiona, ci, în primul rând, de a remedia deficienţele constatate, astfel încât să se evite evenimentele nedorite, iar siguranţa cetăţenilor să nu fie pusă în pericol”, anunţă Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor, într-un comunicat trimis redacţiei.

În acest sens, spun ei, ISC colaborează cu autorităţile administraţiilor publice locale, al căror rol este de a elabora politicile la nivel local privind dezvoltarea urbanistică şi de a supraveghea respectarea disciplinei în construcţii de către investitori, diriginţi de şantier, proiectanţi, verificatori de proiecte, executanţi, responsabili tehnici cu execuţia, experţi tehnici, laboratoare de analize şi încercări în construcţii, producători de materiale şi produse pentru construcţii.

Ca urmare a fenomenelor meteorologice care au avut loc în ultimele zile în ţară, Inspectoratul de Stat în Construcţii – instituţie care sprijină Comitetul pentru situaţii de urgenţă – anunţă că s-a implicat activ în gestionarea situaţiilor survenite, atât în procesul de evaluare a pagubelor, cât şi pentru punerea în siguranţă a construcţiilor avariate. Astfel, în judeţele afectate d efurtună, anunţăcă a pus la dispoziţie 24 de inspectori şi şapte maşini pentru deplasarea în teren. De asemenea, ISC participă în comisiile mixte de validare a pagubelor, în judeţele Timiş, Arad, Caraş-Severin, Hunedoara, unde au început activităţile de evaluare a efectelor calamităţilor.

Print Friendly, PDF & Email