Înscrieri pentru practică parlamentară în Bundestag-ul german

Centrul Cultural German din Timişoara anunţă că Bundestag-ul german organizează un program de practică parlamentară internaţională, la care înbscrierile se pot face până în luna iulie.

 

Programul se desfăşoară în colaborare cu trei universităţi din Berlin – Universitatea Liberă, Universitatea „Humboldt” şi Universitatea Tehnică din Berlin – şi se va desfăşura în perioada 1 martie 2022  – 31 iulie 2022.

„Stagiul de practică în Bundestag oferă prilejul de a cunoaşte sistemul de guvernare parlamentar din Germania, dar şi posibilitatea de a studia la o universitate germană şi de a acumula impresii noi”, transmit reprezentanţii Centrului Cultural German din Timişoara.

Cei interesaţi să intre în procedura de selecţie trebuie să îndeplinească mai multe condiţii obligatorii: să aibă cetăţenie română, să aibă studiile universitare încheiate, cunoștinţe foarte bune ale limbii germane (cel puţin nivel B2 conform Cadrului European Comun de Referință pentru Limbi), cunoștințe vaste ale politicii, societăţii şi istoriei germane, să aibă sub 30 ani la începerea stagiului de bursă şi să fie implicaţi civic.

Dosarele de aplicaţie vor fi depuse electronic până cel târziu la 31 iulie 2021, la Ambasada Germaniei la Bucureşti la adresa de mail info@bukarest.diplo.de.

Informaţii detaliate privind acest program de practică parlamentară internaţională, dar şi formularele pentru depunerea candidaturii se găsesc pe site-ul Bundestag-ului german: www.bundestag.de.

Print Friendly, PDF & Email