Înscrieri online la British International School of Timișoara pentru anul școlar 2020-2021

Prima școală internațională acreditată COBIS și Cambridge din vestul țării, British International School of Timișoara, anunţă demarea procedurii de înscriere a noilor elevilor pentru anul școlar 2020-2021.

 

Din această toamnă, capacitatea de școlarizare a British International School of Timișoara va crește cu patru noi clase a câte 20 de elevi fiecare, astfel încât școala va putea găzdui până la 400 de elevi, de la patru ani (clasa pregătitoare/ultimul an de grădiniță) până la 14 ani (primul an de liceu). În urma reînscrierii elevilori existenți și ca urmare a extinderii etapizate, numărul de locuri disponibile pentru fiecare clasă este limitat.

Procesul de înscriere a început în 16 martie, se încheie în 27 martie și se desfășoara exclusiv online. Evaluările dosarelor și testarea condidaților vor avea loc în cursul săptămânilor următoare. Rezultatele admiterii vor fi comunicate părinților până în 27 aprilie. Ținând cont de evoluția situației curente și măsurile ce se vor lua la nivel național, este posibil să apară modificări în program, care vor fi anunțate în timp util, transmit reprezentanţii instituţiei.

British International School of Timișoara și-a început activitatea în 2019, într-un campus situat în zona Aradului, pe strada Aurora, construit în jurul unei clădiri istorice complet renovate, ce datează din 1910. În doar câteva luni de la deschidere, școala a obținut prestigioasa acreditare COBIS – Council of British International Schools și acreditarea Cambridge, devenind centru internațional de examinare.

„Elevii British International School pășesc într-o lume în care oportunitățile și visele se dezvoltă direct proportional cu dorințele, efortul și determinarea lor. Ceea ce ne propunem noi este un sistem educațional centrat pe elev și nevoile acestuia, cu alte cuvinte să asigurăm un mediu prietenos și sănătos în care toți copiii să se simtă în siguranță și să dezvolte încrederea în ei înșiși pentru a se putea exprima liber, fără teama de a greși. Elevii vor avea posibilitatea de a finaliza studiile liceale în cadrul școlii noastre urmând un program bogat care le oferă posibilitatea de a accesa cele mai bune universități din lume”, declară Ciprian Țiplea, directorul British International School of Timișoara.

British International School of Timișoara propune clase cu un colectiv restrâns de elevi – maximum 20 de elevi per clasă, respectiv un cadru didactic la fiecare 10 elevi în ciclul primar. Școala beneficiază de facilități și numeroase resurse, inclusiv introducerea tehnologiei digitale în educație, săli de clasă modern cu laboratoare special destinate orelor de informatică, artă, muzică, științe. Școala pune la dispoziția elevilor un spațiu generos pentru educația în afara sălii de clasă îmbinând activitățile didactice cu cele de recreere. De asemenea, pe tot parcursul școlarizării, elevii beneficiază de consiliere academică cu scopul de a-i ghida înspre un program educațional adecvat și pliat pe pasiunile și abilitățile lor.

Predarea este în limba engleză, dar limba română este parte din curriculum. Personalul didactic este format majoritar din profesori internaționali din Marea Britanie, dar și alte țări, cu experiență de predare în școli similare din întreaga lume. Școlarizarea începe de la vârsta de 4 ani pentru clasa pregătitoare și continuă până la 18 ani (ultimul an de liceu), când elevii vor absolvi cu un Bacalaureatul Internațional.

Print Friendly, PDF & Email