Înscrieri în învăţământul militar

Foto: Minisrul Apărării Naţionale

Ministerul Apărării Naţionale începe în curând recrutarea pentru înscrierea la cursurile instituţiile de învăţământ militar: 600 de locuri în liceele militare, 1180 de locuri în şcoli de subofiţeri şi 243 în învăţământul universitar militar.

 

Pentru anul de învăţământ 2022-2023, Ministerul Apărării Naţionale scoate la concurs 600 de locuri pentru învăţământul liceal militar, în cele cinci colegii naţionale militare: “Mihai Viteazul” Alba-Iulia, “Tudor Vladimirescu” Craiova, “Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, “Alexandru Ioan Cuza” Constanţa şi “Dimitrie Cantemir” Breaza, judeţul Prahova.

Se pot înscrie elevi din clasele a VIII-a sau absolvenți care nu au fost înmatriculați într-o unitate de învățământ liceal sau profesional, cu vârsta de cel mult 16 ani împliniți în anul 2022. Termenul limită pentru înscrierea candidaților este 25 martie 2022.

Pentru învăţământul universitar militar Planul de şcolarizare scoate la concurs 243 de locuri. Instituţiile în care viitorii studenţi militari îşi vor desăvârşi pregătirea sunt Universitatea Națională de Apărare „Carol I” București (durata ciclului universitar este de trei ani), Academia Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” Sibiu (trei-patru ani), Academia Forțelor Aeriene “Henri Coandă” Brașov (trei – patru ani), Academia Navală “Mircea cel Bătrân” Constanța (patru ani), Academia Tehnică Militară “Ferdinand I” București (patru ani),  Institutul Medico-Militar București (cinci-şase ani) cu locuri repartizate la: Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, Bucureşti – la specialităţile Medicină generală, Mdicină dentară şi Farmacie –, la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş – la specialitatea  Mdicină generală – şi la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București, specializarea Drept .

Se pot înscrie, până la data de 3 iunie 2022, elevi ai claselor a XII-a precum și absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat, având vârsta de cel mult 26 de ani împliniți în anul 2022 (24 de ani pentru cei care vor să devină piloți).

De asemenea, MApN scoate la concurs 1180 de locuri pentru învăţământul postliceal militar, în şcolile militare de maiştri militari şi subofiţeri: 449 de locuri pentru maiştri militari şi 731 pentru subofiţeri.

Se pot înscrie elevi ai claselor a XII-a și absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat, având vârsta de cel mult 28 de ani împliniți în cursul anului 2022. Termenul-limită pentru înscrierea candidaților este 10 iunie 2022.

Probele de selecție aptitudinală pentru toate categoriile sunt: psihologice, fizice (traseu utilitar-aplicativ şi alergare pe distanţa de 1000 m candidaţii pentru colegiile naţionale militare /2000m pentru candidaţii la celelalte categorii) şi vor fi susţinute la Centrul zonal de selecţie şi orientare Alba Iulia.

Susţinerea probelor de verificare a cunoştinţelor va avea loc în luna mai pentru candidaţii la colegiile naţionale militare, în iulie pentru cei care optează pentru categoria ofiţeri şi în august pentru şcolile militare de maiştri militari şi subofiţeri.

Pe toată durata pregătirii în instituţiile prezentate se oferă gratuit şcolarizare, cazare, echipament, hrană şi asistenţă medicală, acces la baze sportive, biblioteci, laboratoare şi alte facilităţi, transmit oficialii MApN.

Elevii din Timiş se pot înscrie fie sediul Biroului informare-recrutare al Centrului Militar Zonal Timiş, fie pe platforma de înscriere online, de pe site-ul www.recrutaremapn.ro.

Pentru detalii suplimentare legate de criteriile de recrutare, documentele necesare întocmirii dosarului de înscriere, de etapele de selecţie, admitere sau metodologiile de desfăşurare  a admiterii poate fi contactat Biroul informare-recrutare din Timişoara, la adresa din Piaţa Libertăţii nr. 7 sau telefonic la numerele  0256-293.757, 0750-715.067, de luni pânâ vineri, în intervalul orar 8-16.

 

Print Friendly, PDF & Email