Infrastructura navigabilă a canalului Bega, refăcută cu fonduri europene

Consiliul Județean Timiș organizează o conferință de promovare a unui proiect privind repararea infrastructurii navigabile a canalului Bega.

 

În cadrul conferinţei vor fi abordate teme precum stadiul proiectului, lucrările efectuate și acțiunile viitoare. De asemenea, vor fi abordate demersurile privind construirea a două puncte de trecere a frontierei, naval și pietonal. Conferinţa va fi transmisă  joi, 7 octombrie, de la ora 14, online, pe pagina de Facebook a Consiliului Județean Timiș.

Reprezentanţii CJ Timiş anunţă că au fost finalizate lucrările de reabilitare a ecluzei și stăvilarului de la Sânmihaiul Român și, pe partea sârbă, repararea nodurilor hidrotehnice de la Srpski Itebej și Klek. Totodată, partea sârbă a finalizat execuția pistei de biciclete până la graniță, astfel că în viitor, după deschiderea punctului de trecere a frontierei de pe canalul Bega, traseul cicloturistic va avea peste 70 de km.

Proiectul este cofinanţat de Uniunea Europeană prin Programul Intereg IPA CBC de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, Axa prioritară 3 Mobilitate sustenabilă și accesibilitate, Măsura 3.1 Mobilitate și infrastructură și servicii pentru transport.

Print Friendly, PDF & Email