Infirmiere şi asistente de la Maternitatea „Odobescu”, testate pozitiv la Covid

Patru asistente şi infirmiere care lucrează la blocul operator nr. 5 al Secţiei de Ginecologie a Clinicii de Obstetrică şi Ginecologie „Dr. Dumitru Popescu” a Spitalului Municipal Timişoara, au fost testate pozitiv la Covid-19, a declară, citat de Agerpres, managerul spitalului, dr. Daniel Maliţa.

 

„Una dintre acestea (cadrele medicale – n.r.) i-a spus în timpul weekend-ului coordonatorului de bloc operator că are simptome de Covid, respectiv că nu are miros şi gust, iar luni au fost testate atât doamna respectivă, cât şi alte 17 colege ale ei, din care patru au fost pozitive şi 14 negative la prima testare. Au stat toate izolate acasă”, declară dr. Daniel Maliţa.

Celelalte 14 cadre care au ieşit negative vor fi retestate la sfârşitul acestei săptămâni, la fel, ceilalţi medici care au operat săptămâna trecută împreună cu cele testate pozitiv.

Directorul Spitalului Municipal spune, însă, că nu sunt paciente care să fi fost testate pozitiv la Covid-19: „Nu avem paciente pozitive, cele care au fost săptămâna trecută au plecat acasă cu teste negative. Cel mai probabil, este o formă de infectare comunitară la cadrele medicale infectate, pentru că la serviciu, în blocul operator, sunt echipaţi corespunzător complet, cu toţii. Nu ştim care a fost persoana zero”.

Daniel Maliţa mai spune că la Maternitatea „Odobescu” nu au avut paciente pozitive, acestea fiind testate la internare, mai ales dacă sunt operaţii care nu reprezintă urgenţe, iar dacă sunt pozitive ajung la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş”.

Managerul a ţinut să sublinieze şi că Secţia de ginecologie este într-un corp separat al maternităţii.

Print Friendly, PDF & Email

Articol scris de

Redacţia Timpolis, timpolis@online.ro