Începe reabilitarea termică a încă 75 de apartamente din Timişoara

Sursă foto: PMT

Primăria Municipiului Timișoara anunţă că a atribuit achiziția lucrărilor de reabilitare termică a unor blocuri situate pe str. Argeș, Intrarea Topologului și str. Răsăritului, adică a unui total de 75 de apartamente. Proiectul Primăriei  presupune lucrări de izolare termică, de înlocuire a tâmplăriei și geamurilor și lucrări de reabilitate termică a planșeelor și teraselor.

 

În cazul lucrărilor de reabilitare termică a imobilului de pe str. Argeș nr. 4, care are 24 de apartamente, este prevăzută o perioadă de execuție de şapte luni și jumătate. Valoarea contractului este de aproape 520.000 de lei și a fost adjudecat de societatea Valea Frumoasei Construct SRL.

La blocul de pe Intrarea Topologului nr.1, sc. A, 30 de apartamente vor beneficia de lucrările de reabilitare termica, realizate în decurs de 4 luni și jumătate. Valoarea contractului este de peste 630.000 de lei și a fost câștigat de Ivo-Tim Business SRL.

În cazul imobilului de pe str. Răsăritului nr. 5,unde sunt 21 de apartamente, lucrările vor dura 4 luni. Valoarea contractului câștigat de societatea Valea Frumoasei Construct SRL este de puţin peste 500.000 de lei.

Municipalitatea anunţă că, în urma reabilitării, toate imobilele vor beneficia de izolarea termică a pereților exteriori , înlocuirea tâmplăriei din lemn și metal cu tâmplărie etanșă cu rama PVC și geamuri duble, tratate low-e și înlocuirea ușilor de acces în clădire cu uși din PVC cu geam termoizolant la partea superioară, iar la cea inferioară panel PVC, închiderea balcoanelor este similară cu cea de schimbare a tâmplăriei și are ca scop îmbunătățirea aspectului clădirii și a creșterii coeficientului termic, reabilitarea termică a planşeului peste subsol, reabilitarea termică a planşeului peste ultimul nivel şi lucrări conexe.

Primăria Timișoara reaminteşte că a reușit să deblocheze lucrările de reabilitare termică la 68 de imobile, în urma procesului de revizuire a soluției tehnico-economice. Drept urmare, în mai mult de 3000 de apartamente confortul termic va fi comparabil cu cel al unor blocuri nou construite. Dintre acestea, 14 blocuri au fost reabilitate termic, 33 de blocuri sunt în execuție, iar celelalte sunt în diverse etape procedurale.

 

Print Friendly, PDF & Email