Începe reabilitarea Colegiului Tehnic „Emanuil Ungureanu”

Foto: Primăria Timișoara

În curând vor începe lucrările de proiectare și execuție a reabilitării clădirii istorice a fostei școli de arte și meserii, actual Colegiu Tehnic „Emanuil Ungureanu”, clădire construită în 1900. Primăria Timișoara a semnat contractul de proiectare și execuție.

 

Valoarea contractului este de aproape 18 milioane de lei fără TVA, iar durata de realizare este de 21 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor (3 luni pentru proiectare, iar 18 luni pentru execuție). În urma licitației, acesta a fost câștigat de un consorțiu de firme format din Constructim (lider de proiect), Extra-Prompt, Atelierul Arhitext, care vor lucra cu subcontractanții CBM Elpro Instal, Prodao-Ing și Biconect.

„Copiii Timișoarei merită să învețe în școli decente, iar fondurile europene sunt o șansă pentru a reabilita și dota cât mai multe unități de învățământ din oraș. Infrastructura educațională merită toată atenția noastră, după ani în care multe grădinițe, școli și licee au fost lăsate în paragină. Avem deja lucrări începute la mai multe școli din oraș, avem bani prevăzuți în buget și vom depune în continuare proiecte pentru a atrage finanțări nerambursabile atât pentru refacerea, cât și pentru extinderea rețelei educaționale din Timișoara”, declară viceprimarul Ruben Lațcău.

Foto: Primăria Timișoara

În cadrul contractului proiectarea va viza actualizarea documentației tehnico-economice, asigurarea asistenței tehnice din partea proiectantului pe parcursul lucrărilor, întocmirea auditului energetic final; actualizarea documentației tehnico-economice; întocmirea documentațiilor pentru obținerea avizelor și acordurilor, inclusiv pentru Avizul ISU respectiv scenariu de securitate la incendiu, întocmirea proiectului așa cum a fost construit (as built), audit energetic, expertiză termică și energetică, documentarea informațiilor pentru cartea tehnică a construcției, inclusiv documentarea instrucțiunilor de exploatare.

Lucrările de construcții-montaj care vor fi realizate vor avea termen de garanție de minimum cinci ani.

Pe lângă reabilitarea clădirii din Piața Huniade, obiectivele acestui contract sunt achiziţia de echipamente IT, materiale didactice moderne şi materiale specifice pentru documentare, pentru creşterea accesului la informaţie şi crearea bazelor pentru utilizarea noilor tehnologii, creşterea accesibilităţii la serviciile educaţionale.

Contractul de finanțare a fost semnat la 18 decembrie 2019, în mandatul lui Nicolae Robu. Valoarea totală a proiectului este de aproape 33 de milioane de lei cu TVA inclus, valoarea eligibilă este de peste 29 de milioane de lei, iar valoarea nerambursabilă, de peste 4,7 milioane de lei.

Print Friendly, PDF & Email