Începe proiectarea restaurării Castelului Huniade

Foto: CJ Timiş

Astăzi va începe elaborarea proiectului tehnic pentru restaurarea, consolidarea și punerea în valoare a Castelului Huniade, anunţă Consiliul Judeţean Timiş.

 

Documentația tehnică necesară va fi întocmită de firma Impex Romcatel Cercetare Proiectare SA, câștigătoarea licitației organizată de Consiliul Județean Timiș, la o sumă de 1.5 milioane lei, cu TVA inclus.

CJ Timiş anunţă că a emis Ordinul de începere pentru serviciile de proiectare, obiectul contractului fiind elaborarea documentației tehnice în vederea obținerii autorizației de construire și organizarea execuției lucrărilor, proiectul de execuție și detalii de execuție, precum și asistență tehnică din partea proiectantului pentru restaurarea, consolidarea și punerea în valoare a Castelului Huniade, declarat monument istoric. „Prestarea serviciilor de proiectare se va realiza în conformitate cu cerințele din caietul de sarcini, propunerea tehnică, propunerea financiară, graficul general de prestare a serviciilor, precum și cu respectarea clauzelor contractuale. Finalizarea documentației trebuie realizată în şapte luni, urmând ca pentru alte 36 de luni, în perioada lucrărilor efective, să fie acordată asistență tehnică”, transmit reprezentanţii CJ Timiş.

USR Timiş acuza însă, zilele trecute, că firma câştigătoare a licitaţiei are un istoric cu semne de întrebare, „asupra cărora este așteptată să se pronunțe în curând justiția. Fiindcă un contract anterior – pentru care reprezentanți ai firmei au fost acuzați de înșelăciune și uz de fals în cazul unor lucrări vizând renovarea Palatului Copiilor din Vaslui – își așteaptă deciziile în septembrie.”

Proiectul tehnic va trebui să țină cont de necesitatea punerii în valoare a unui donjon, ale cărui ruine s-au descoperit cu ocazia săpăturilor arheologice din anul 2009, în curtea interioară a castelului, perioada de edificare fiind estimată a fi secolul al XIV-lea.

 

Print Friendly, PDF & Email