Începe proiectarea reabilitării Cinematografului Fratelia

În cei şapte ani de când este primar, menţionează edilul Timişoarei, Nicolae Robu, nicio clădire din patrimoniul public nu a fost înstrăinată, în schimb, au fost recuperate trei clădiri spitaliceşti şi toate cele şapte cinematografe: „Sub alţii, patrimoniul public a ajuns pe diverse mâini. Noi am reuşit să recuperăm parte din el.”

 

Primarul Nicolae Robu menţionează că toate cele șapte foste cinematografe sunt, la ora actuală, prinse în ample proiecte de reabilitare și transformare funcțională.

De exemplu, Cinema Timiș va deveni o nouă sală de spectacole, Cinema Studio va fi amenajat drept o modernă cinematecă, Cinema Arta va reveni Teatrului Maghiar, teatru care aparține, la fel ca Teatrul German, Primăriei Timișoara. „Celelalte patru cinematografe vor deveni centre culturale de cartier, expresie a importanței pe care noi o acordăm cartierelor, locul unde trăiește majoritatea covârșitoare a populației, alături de cea acordată zonei centrale, de care ne bucurăm cu toții, indiferent unde locuim și care reprezintă emblematic orașul”, adaugă edilul Timişoarei, pe pagina sa de Facebook.

Acesta anunță încheierea cu succes a licitației privind contractarea proiectantului pentru reabilitarea și refuncționalizarea Cinematografului Fratelia. „Ne dorim să putem trece cât mai repede la lucrările efective, pe teren, lucru care se va întâmpla imediat ce etapa de proiectare va fi încheiată”, mai anunţă Nicolae Robu.

Print Friendly, PDF & Email