Începe proiectarea pentru zona Oituz – Popa Șapcă

Primăria Timişoara anunţă că a finalizat licitația pentru achiziționarea serviciilor de urbanism pentru elaborarea Planului Urbanistic Zonal destinat Zonei Oituz – Popa Șapcă și conceptului amenajare a domeniului public și pentru elaborarea Regulamentului Local de Urbanism aferent PUZ.

 

Planul urbanistic este delimitat de str. Popa Șapcă, str. Oituz, Calea A. I. Cuza și str. A. Demetriade și va avea o suprafață totală de 16,7 hectare. PUZ-ul va analiza posibiliatea realizării unui punct intermodal de transport, prin introducerea unei stații de tren, care să lege zona centrală a oraşului de restul județului. De asemenea, planul va trasa reglementările pentru culoare velo cu parcări pentru biciclete, o parcare supraterană cu cinci etaje și două culoare pietonale importante. Primul culoar va lega Intrarea Doinei de str. Popa Șapcă. Pentru traversarea străzii Popa Șapcă, arteră în mod curent aglomerată, va fi analizată realizarea unei subtraversări. Al doilea culoar pietonal urmărește să conecteze complexul Iulius Town și noul campus de cel existent al Universităţii Politehnica Timişoara şi al Universității de Vest din Timişoara, de pe bulevardul Vasile Pârvan.

Serviciile care vor fi executate includ studii de fundamentare analitice (geotehnic, topografic, de circulație etc.), dar și o analiză asupra evoluției activităților educaționale. Suprafața studiată include și zona de la nord de calea ferată, adiacentă complexului Iulius Town, cu o suprafață totală de 33 de hectare.

Executant serviciilor de urbanism care a câştigat licitaţia este SC Agorapolis SRL. Valoarea contractului de proiectare este de peste 151.000 de lei fără TVA, iar durata este de 12 luni.

Arhitectul-şef al Timișoarei, Gabriel Almăjan, declară că acesta este primul contract semnat de administrație, din anul 2015, pentru elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal în regim de investiție propriu. „Este un proiect realizat din bugetul local, în parteneriat cu Universitatea de Vest Timișoara, care deține o mare parte din parcelele studiate. Principalul obiectiv al proiectului este crearea unui concept unitar care include servicii educaționale, servicii conexe pentru mobilitatea în zonă, precum o parcare de mari dimensiuni și un coridor pietonal și velo, în special pe axa nord-sud, producând astfel un țesut urban armonios”, mai spune Gabriel Almăjan.

În zona Oituz Primăria i Timișoara are în execuție noul campus școlar al Liceului Teoretic „Nikolaus Lenau”, alte câteva alte investiții fiind în implementare, acestea fiind ale Universității de Vest: extinderea Facultății de Arte și Design, realizarea sediilor pentru Facultatea de Litere, Istorie și Teologie și a Facultății de Muzică și Teatru şi Institutul de Cercetări Avansate de Mediu.

 

 

Serviciul Comunicare

 

Print Friendly, PDF & Email