Începe Festivalul Lubeniţei

Festivalul Lubenitei GottlobLa sfârşitul săptămânii, la Gottlob va avea loc deja tradiţionalul Festival al Lubeniţei.

 

Startul Festivalului Lubeniţei va fi dat sâmbătă, 15 august, la ora 18, în faţa Şcolii Generale din Gottlob, cu o paradă susţinută de majorete din Gottlob, din Nădlac – Arad, Formaţia de dansuri Gottlob, Ansamblul de dansuri de la Sviniţa – Caraş-Severin şi Fanfara de la Recaş vor deschide, anunţă organizatorii, Primăria şi Consiliul local Gottlob.

Între orele 18.30 şi 20.30, pe scena amenajată lângă baza sportivă din localitate va avea loc un spectacol artistic oferit de majorete şi formaţiile de dansatori.

De la ora 20.30 pe scenă va urca cântăreţul de muzică populară Petrică Miulescu Irimică, iar de la ora 22.30, Florica Zaha, „doamna cântului popular bihorean”. În pauze, vor fi note umoristice susţinute de Ioan Selesi.

Duminică, 16 august, pe scena Festivalului Lubeniţei va urca, de la ora 19 DJ Şteff, iar de la ora 22, Daniela Gyorfi, iar de la ora 24, din nou, DJ Şteff.

Anul acesta, anunţă organizatorii, Festivalul Lubeniţei va avea o nouă formă de prezentare, datorită unui proiect câştigat de Primăria Gottlob, pe Măsura 322 “Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale”. “Avem cuprinse reabilitarea drumului Gottlob – Tomnatic, construirea unei creşe cu două grupe şi o componentă culturală, realizarea unui târg tradiţional. La noi, târgul este Festivalul Lubeniţei. Asfel, au fost achiziţionate 50 de standuri de prezentare, 20 de corturi, instalaţie audio pentru scenă, staţie, microfoane şi boxe. Partea culturală a proiectului are o valoare totală de 47.157 euro + TVA”, spune viceprimarul din Gottlob, Cristian Cerba.

Print Friendly, PDF & Email