Începe distribuirea ajutoarelor alimentare pentru persoane defavorizate

Începând de luni, 30 ianuarie, Primăria Timişoara, prin Direcţia de Asistenţă Socială, distribuie pachetele cu produse alimentare în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate.

 

Produsele alimentare, provenite din stocurile de intervenţie comunitară, vor fi distribuite în perioada 30 ianuarie – 13 februarie, în limita stocului disponibil, anunţă Primăria Timişoara. Distribuirea se va face din locația situată pe str. Lorena nr.35, de luni până vineri, în intervalul orar 8-16.

Pot beneficia de produsele alimentare persoanele/familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane dependente (handicap grav și accentuat), definite ordonanţei de urgenţă, şi în alte situaţii asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate, precum şi persoanele care locuiesc în aşezările informale.

Toți beneficiarii care ridică pachetele de alimente trebuie să prezinte actul de identitate în original, iar pentru persoanele cu handicap grav sau accentuat, certificatul de încadrare în grad de handicap, eliberat de Comisia pentru Protecţia Copilului sau, după caz, certificatul de încadrare în grad de handicap eliberat de Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap sau, după caz, decizia de încadrare în grad de handicap eliberată de Comisia superioară de evaluare a persoanelor adulte cu handicap.

Persoanele care fac parte din mai multe dintre categorii beneficiază de produse alimentare o singură dată în cadrul programului anual şi pentru o singură categorie de persoane defavorizate căreia îi aparţin la data distribuirii ajutoarelor.

Pachetul de alimente conţine 5 kg făină albă de grâu, 4 kg mălai, 2 pachete de paste făinoase, 4 l ulei, 2 kg zahăr, 4 kg orez, 5 conserve carne de vită a câte 1,5 kg fiecare, 3 conserve carne de porca câte 0,9 kg fiecare, 5 conserve pateu de ficat a câte 1 kg fiecare, 2 compoturi de fructe a câte 1,44 kg fiecare, un gem de fructe şi un gem de fructe dietetic a câte 360 gr fiecare.

 

Print Friendly, PDF & Email