Începe construirea sălii de sport la Şcoala Generală nr. 25

Primăria Timișoara anunţă că a predat amplasamentul către constructor pentru începerea construirii noii săli de sport la Școala Generală nr. 25, un proiect finanțat din fonduri europene.

 

Contractul prevede realizarea unei săli de sport în regim de înălțime parter și parter înalt, a unui teren de sport exterior cu o pistă de alergare și sărituri, a unui teren de joacă pentru copiii din clasele I-IV, realizarea de alei și trotuare perimetrale, a unei alei carosabile, a unei platforme ecologice şi, de asemenea, vor fi realizate împrejmuirea și iluminatul exterior.

Valoarea contractului este de 7,6 milioane de lei cu TVA inclus, iar lucrarea va fi realizată de asocierea de firme Extra Prompt SRL-Constructim SA. Durata de execuție este de 12 luni.

La Școala Generală nr. 25, unde studiază aproximativ 1000 de elevi, vom construi o sală de sport de 1500 de metri pătrați și un teren de sport exterior cu pistă de alergare și sărituri, dar și un teren de joacă pentru copiii din clasele primare”, declară primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Un alt proiect, privind realizarea mansardei la corpurile existente în regim parter plus etaj şi parter plus două etaje la Şcoala Generală nr. 25, finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală, este în faza de licitație pentru execuția lucărilor. Primăria transmite că au fost depuse și analizate cinci oferte, urmând să fie desemnat câștigătorul în cel mai scurt timp.Valoarea estimată a contractului este de peste 1,8 milioane de lei fără TVA, iar durata de execuție, de nouă luni. Acest proiect prevede mansardarea clădirilor existente ale școlii, montarea unei instalații de paratrăsnet pentru protejarea clădirilor, montarea unei instalații de degivrare pentru acoperiș şi lucrări de consolidare a clădirilor existente.

Dominic Fritz mai spune că Primăria Timișoara are programate în acest an și alte lucrări la această școală, toate cu finanțare prin PNDL, prin care se vor realiza noi săli de clasă. Tot anul acesta, pentru investițiile în grădinițele, școlile și liceele din Timișoara, Municipalitatea, adaugă primarul, are alocate aproape 100 de milioane de lei în proiectul de buget ce urmează să fie aprobat.

Print Friendly, PDF & Email