Începe construcţia Arenei „Eroii Timișoarei”

Sursă foto: PMT

A început realizarea fundațiilor la viitoarea Arenă „Eroii Timișoarei”, primul stadion construit la Timişoara în ultimii 60 de ani, o investiție de peste 100 de milioane de lei a Primăriei Municipiului Timișoara.

 

În această perioadă, în zona viitoarei Peluze 2 se desfășoară prima etapă a procesului de realizare a fundației, respectiv armare cu fier beton și turnare fundații. În paralel, în zona viitoarei Tribune VIP este pregătit terenul pentru realizarea fundațiilor, transmite Municipalitatea.

Primarul Dominic Fritz se declară mulțumit de ritmul de lucru de pe șantier: „E o lucrare pe care am început-o acum două luni și deja progresul e vizibil. Este o investiție strategică a Timișoarei de 115.000.000 lei, pe care o finanțăm integral din banii din taxele și impozitele timișorenilor. Arena Eroii Timișoarei va fi un loc pentru toți timișorenii, nu doar pentru sportivi, ci și pentru evenimente sau concerte.”

Stadionul va fi de categoria 4, în conformitate cu cerințele UEFA și IFAB și va putea găzdui inclusiv competiții internaționale, va avea 10.101 locuri în tribune, gazon natural și dotări ultramoderne. La parter vor fi vestiare, birouri, cabinet medical, punct de poliție, puncte de prim-ajutor, spații pentru testare antidoping, zona de încălzire și altele. La primul etaj vor fi lojele, oficii și altele spații, iar la cel de-al doilea etaj sunt prevăzute sistemul VAR și cabinetele pentru transmisii TV, cabine pentru presă, o zonă de lucru foto și altele.

Pe o suprafață de aproape 53.000 mp, Primăria Timișoara va amenaja o parcare cu peste 430 de locuri dar și o zonă verde tip parc cu acces liber, dotată cu mobilier urban, iluminat exterior și prevăzută cu echipamente de joacă pentru copii. Totodată, vor fi amenajate drumuri de acces și căi pietonale, inclusiv o zonă de accesibilitate pietonală tip piață publică la evacuarea din incinta stadionului.

Costurile pentru noul stadion, suportate de la bugetul local, se ridică la peste 123 milioane de lei cu TVA. Termenul de execuție este de doi ani și trei luni.

 

Print Friendly, PDF & Email