Începe amenajarea mai multor străzi din Timişoara, învecinate cu Dumbrăvița

Foto: Primăria Municipiului Timişoara

Primăria Timişoara anunţă că a fost semnat ordinul de începere a realizării proiectului tehnic pentru amenajarea străzilor Ștefan Procopiu, Eugen Coșeriu, Tristan Tzara, Horia Hulubei și strada adiacentă Aldea Teodorovici, toate aflate la graniţa cu Dumbrăviţa.

 

Prin acest proiect complex va fi modernizat carosabilul de pe străzile amintite, pe o suprafață de peste 23.000 mp, vor fi amenajați 4.300 mp de trotuare, vor fi realizate accese pe 1.500 mp și amenajate piste de biciclete pe 1.600 mp. Suprafața spațiilor verzi nou amenajate va fi de 6.600 mp. Tot în cadrul acestei investiții, vor fi introduse pe aceste străzi rețele de utilități, de apă și canalizare, de iluminat public, canalizație subterană pentru cabluri, pentru apa pluvială, precum și de alimentare cu gaz.

Proiectul, transmit oficialii Primăriei, va contribui la diminuarea surselor de poluare şi îmbunătățirea calităţii aerului, prin asigurarea unui sistem de mobilitate corespunzător şi a unui sistem de colectare şi scurgere a apelor de pe platforma străzilor

În momentul de față, zona aflată la granița cu comuna Dumbrăvița nu are trotuare, iluminat public, spații verzi, piste pentru bicicliști sau parcări.

Proiectantul are 60 de zile termen pentru predarea documentației, iar apoi executarea lui va fi scoasă la licitație. Studiul de fezabilitate a fost aprobat în ședința de plen a Consiliului Local Timişoara din luna noiembrie a anului trecut. Studiul de fezabilitate și proiectul tehnic sunt realizate de  SC Drum Proiect SRL Timișoara.

Print Friendly, PDF & Email