Încep lucrările la noul Terminal de plecări curse externe al Aeroportului Internaţional Timișoara

La Ministerul Transporturilor au fost semnate azi contractul pentru proiectarea și construcția noului Terminal de plecări curse externe al Aeroportului Internaţional Timișoara și ordinul de începere a lucrărilor.

 

Noul Terminal de plecări curse externe al Aeroportului Internaţional Timișoara va avea o suprafață construită de 12.000 mp, şase filtre de securitate, 18 ghișee check-in și şase porți de scanare automată a documentelor. Construcția va completa terminalul de Sosiri curse externe care este în exploatare din iulie 2021.

Contractul, în valoare de aproape 89 de milioane de lei (fără TVA) a fost atribuit, prin licitaţie, lansată pe 3 septembrie 2021, SC Concelex SRL, din București. Finanțarea este asigurată dintrei surse: fonduri europene nerambursabile (POIM 2014-2021), bugetul de stat şi veniturile proprii ale Aeroportului Timişoara. Constructorul trebuie să finalizeze lucrările până la data de 31 decembrie 2023.

La semnarea contractelor au fost prezenți Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și al Infrastructurii, Daniel Pițurlea, președintele grupului Concelex și director general al Concelex Engineering, și Daniel Stamatovici, directorul general al Aeroportului Internațional Timișoara.

Print Friendly, PDF & Email