Încep lucrările de reabilitare a Cinematografului Studio

Machetă: Primăria Timişoara

Pentru Cinematograful Studio a fost finalizată procedura de achiziție a lucrărilor de execuție, anunţă Primăria Timişoara.

 

„Lucrările vor începe cu bani de la bugetul local, dar sperăm că vom convinge Ministerul Culturii să finanțeze și acest obiectiv din suma alocată programului Capitală Europeană a Culturii”, declară primarul Dominic Fritz.

Viitorul cinematograf va dispune de două săli de proiecție: una de 190 de locuri și una de 64 de locuri, concepută ca un spațiu multifuncțional. La parterul cinematografului vor exista un lobby și o recepție modernă care va include un cineshop, o cafenea și două studiouri pentru montaj sunet și video. Podul amenajat se va transforma într-o sală multifuncțională, care se va utiliza în regim Hub educațional, cuprinzând: spații de lucru pentru asociațiile de film, jurnalism, multimedia, fotografie, sound design, etc., un spațiu pentru transmisiuni radio, spațiu de expoziții, o sală de ședințe. Pe terasa clădirii va funcționa un café-cinema, pentru maxim 80 de persoane, unde se vor organiza proiecții de film în aer liber, precum și evenimente cultural-artistice de mică amploare.

Machetă: Primăria Timişoara

Cinematograful Studio va funcționa sub forma unui spațiu cultural de tip art house, integrat în rețeaua de săli Europa Cinemas, având ca domeniu principal de activitate cinematografia și proiecțiile de filme europene independente, de artă sau de autor. De asemenea, va deservi și domenii conexe industriei cinematografice: producția de film (ficțiune, documentar, animație), jurnalism, multimedia, fotografie, sound design, dezvoltarea unui program de educație cinematografică pentru copii și tineri.

Lucrările de execuţie vor dura 18 luni, investiția ridicându-se la 17.000.000 de lei. Contractul de execuție a lucrărilor a fost semnat cu firma Audiotech Multimedia Group SRL şi cu Mist Lider Construct SRL.

Machetă: Primăria Timişoara

Cinema Studio va deveni primul Cinematograf de artă al Timișoarei. Transformarea lui este rezultatul colaborării dintre Primăria Timișoara, care este proprietar al cinematografului, Groupama Asigurări, finanțatorul proiectului de arhitectură în valoare de aproximativ 150.000 de euro, Institutul Francez din România și Asociațiile Pelicula Culturală, Marele Ecran, Documentor și Asociația Română a Filmului Independent (Timishort) şi asociații culturale care se vor implica și în managementul cinematografului.

Primăria Timișoara mai are în proprietate două foste cinematografe care se află în stadiu de reabilitare, Victoria și Dacia.

Print Friendly, PDF & Email